Sadr geri adım atmadı, çağrı yaptı: “Protestoları büyütün”

Sadr geri adım atmadı, çağrı yaptı: “Protestoları büyütün”

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr Bağdat’ta taraftarlarının gerçekleştirdiği protesto gösterilerine ilişkin önemli bir açıklama yayınladı.

Başkent Bağdat’ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr yanlıları, bir hafta içinde ikinci kez parlamentoya girdi, ardından da oturma eylemi başlattı. Göstericilerin parlamentodan çıkmak için es Sadr’dan talimat bekledikleri belirtilirken Şii lider sosyal medya hesabından Kuran okuduğu bir fotoğrafı paylaşarak “Dualarım sizinle” yazmıştı. Şimdi ise yeni açıklama yayınlandı.

Protesto gösterilerine ilişkin Mukteda Es-Sadr yaptığı açıklamada aşiretlerden, siyasetçilerden ve Haşdi Şabi’den destek talep etti. Sadr Irak’ın son şansı olarak değerlendirdiği protestoları büyütme çağrısında bulundu.

Sadr açıklamasında halkın kendi çağrısıyla sokağa çıkmasını devrim olarak nitelendirirken rejim değişikliğine vurgu yaptı. Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr Irak halkına ‘barışçıl devrimle’ siyasi sistemi ve anayasayı değiştirme çağrısında bulundu.

Sadr, Yeşil Bölge’nin özgürleştirildiğini ve başlatılan ayaklanmanın Irak için altın bir fırsat olduğunu söylerken tüm Iraklıları reform sürecine katılmaya davet etti.

Başbakan adayı Muhammed Şi’ya Es-Sudani’yi protesto eden Sadr yanlıları, hükümet binaları ve yabancı misyon temsilciliklerin bulunduğu Yeşil Bölgede, birçok siyasi partinin binalarını da tahrip etti.

Sadr yanlılarının Yeşil Bölge’ye girişi sırasında çıkan olaylarda 25’i güvenlik görevlisi olmak üzere 125 kişi yaralandı.

Diğer Haberler