Zaxo saldırısı; Irak Bakanlar kurulu bir günlük yas ilan etti

Zaxo saldırısı; Irak Bakanlar kurulu bir günlük yas ilan etti

Zaho’da 9 kişinin öldüğü, 30’dan fazla kişinin de yaralandığı saldırının ardından Irak’ta bir günlük ulusal yas ilan edildi.

Irak Bakanlar Kurulu, Başbakan Mustafa Kazımi’nin talimatı üzerine, ülke genelinde 21 Temmuz 2022 tarihinde bir günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

Zaho’da 9 kişinin öldüğü, 30’dan fazla kişinin de yaralandığı saldırı nedeniyle ilan edilen yas kapsamında Dışişleri Bakanlığı ve yurt dışındaki tüm diplomatik temsilciliklerde de taziyeler kabul edilecek.

9 kişi öldü, 31 kişi yaralandı

Zaho ilçesi Derkar kasabasına bağlı Perex köyü dün öğlen saatlerinde havan topları ile bombalandı. Köye isabet eden dört top mermisi, 9 kişinin ölümüne, 31 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Hayatını kaybedenlerin tamamının bölgeye piknik için giden Irak’lı turistler olduğu bildirildi.

Bölgede incelemelerde bulunan Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin bombardımanın TSK tarafından yapıldığını belirterek, “Türkiye, Irak’taki askeri operasyonlarını durdurmalı, Irak halkından özür dilemeli, şehit ve yaralıların ailelerine tazminat ödemelidir” dedi.

Kürdistan Bölgesi yönetimi de saldırıyı sert bir dille kınadı.

Diğer Haberler