PDK heyeti Bağdat’ta yeni hükümet kurma sürecine dönük görüşmeler yapıyor

PDK heyeti Bağdat'ta yeni hükümet kurma sürecine dönük görüşmeler yapıyor

 Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Irak Parlamentosu Grup Başkanvekili Viyan Sebrî yaptığı açıklamada, Irak’ta hükümet kurma çalışmalarına yönelik bilgilendirmelerde bulundu.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Dr. Viyan Sebrî şunları söyledi: “Daha önceden de bahsettiğimiz gibi Kurban Bayramı sonrası hükümet kurma çalışmaları kapsamında görüşmelere başlanıldı. Birlik Koalisyonu toplantılarını gerçekleştirdiler ve parlamento başkanlığı da önümüzdeki hafta cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını duyurmuştu. Bu oturumda sadece cumhurbaşkanı değil aynı zamanda başbakan ve hükümet kurma çalışmaları da ele alınacak.”

Sebrî açıklamasını şöyle sürdürdü: “PDK Heyeti de bu çerçevede görüşmelerine başladı. Başkan Mesut Barzani tarafından belirlenen heyet başkanı ile üyeleri Bağdat’ta bu temelde ilgili taraflarla görüşmelerine başladı. Bu hafta içerisinde görüşmeler daha fazla ağırlık kazanacak ve genişletilecek.”

Viyan Sebrî açıklamasının devamında: “PDK olarak bizim için en önemli soru şu; önceki hükümetin çalışma programı neydi ve Erbil ile Bağdat ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda neler yapılabilinir? Zaten ortam karışık. Bu nedenle hükümet kurmak isteyen taraflarla bütün bu konuları müzakere etmek zorundayız. Bu temelde yeni kurulacak hükümetin çalışma programı konusunda anlaşma sağlamamız gerekiyor” dedi.

PDK Başkanvekili açıklamasının sonunda şu hususlara dikkat çekti: “Üzerine tartışılacak bir çok konu var. Biz PDK olarak birlikte, ortak ve anlayış temelinde çalışma prensiplerini esas alıyoruz. Irak Parlamento Başkanı bütün taraflara bu temelde çağrıda bulunarak, toplantılar gerçekleştirmelerini ve ortak bir payda da buluşmalarını, sorumlu davranmalarını talep etmişti.”

Diğer Haberler