Rojava halkı PKK’nin  uygulamalarına karşı Düssseldorf’ta gösteri yaptı 

Rojava halkı PKK’nin  uygulamalarına karşı Düssseldorf’ta gösteri yaptı 

Rojavalı Kürtlerden oluşan bir grup, Almanya’nın Düsseldorf kentindeki ABD Konsolosluğu önünde PYD’nin halka dönük saldırgan ve anti demokratik tutumunu protesto amacı ile gösteri düzenledi. Gösteride PYD’nin  siyasi tutukluların serbest bırakılması ve Ciwanê Şoreşger adlı PKK’ye bağlı gençlik hareketinin çocukları kaçırmaktan vazgeçmesi de istendi.

Suriye Kürdistan Birlik Partisi’nin (PYKS) çağrısı üzerine bir grup Rojavalı, Düsseldorf’daki ABD konsolosluğu binası önünde toplandı. Gurup toplandıktan sonra PKK’ye bağlı bir gurup genç gösteri yapanlara saldırmak istedi. Halka saldıran ve Kürdistan bayrağını yere atan genç, kitleye hakaret etti. Kitlenin tepki göstermesi ve polisin müdahalesinden sonra PKK’liler alandan kaçtı.

Kürdistan bayrağı açılan gösteride, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Şam rejimi ve Türkiye destekli grupların elindeki siyasi tutukluların serbest bırakılması çağrısı yapıldı. Göstericiler, ABD’den siyasi tutukluların serbest bırakılması konusunda destek olması ve harekete geçmesini istedi.

Tutuklananlar arasında Almanya’dan Rojava’ya gittikten sonra 12 Haziran’dan beri kendisinden haber alınamayan Hamid İde de var.

ABD konsolosluğu önünde toplanan Rojavalılar, Kürtler arası birlik çağırısı yaptı. Konuşmacılar, Kürt siyasi şahsiyetlerin tutuklanması, siyasi partilere yönelik baskılar vb. girişimlerin Kürtler arası birlik çabalarını olumsuz yönde etkilediğini belirttiler.

Kürt siyasetçi Sıdık Şırnaxi, Rojava yönetiminin tutukladığı Kürt siyasi tutuklularına ilişkin şunları belirtti:

“Halktan insanları ve çocukları tutuklayarak hiçbir yere varamazlar. Hamid İde tutuklanmış. Efrin Türklerin elinde. Devrimci Gençlik, Ahmed isimli bir kişiyi daha tutukluyor. Bu tutarsızlıktır. Bu tür olaylar Kürtlerin birbirinden daha fazla uzaklaşmasına neden oluyor”

Diğer Haberler