İran Devrim Muhafızları’nın istihbarat şefi görevden alındı

İran Devrim Muhafızları'nın istihbarat şefi görevden alındı

İran Devrim Muhafızları İstihbarat Başkanı Hussein Taeb görevinden alındı. Yerine Muhammed Kazemi atandı.

Taeb’in neden görevden alındığı açıklanmazken İran’da son dönemde ardarda gelişen suikatslerdeki başarısızlığının da büyük etkisi olduğu düşünülüyor.

ABD ve AB’nin kara listesinde olan Taeb, yüzlerce İranlı aktivistin, gazetecinin ve muhalifin hem ülke içinde hem de yurtdışında tutuklanmasından, işkence görmesinden ve özellikle 2009’da İran’da yapılan büyük protestonun acımasızca bastırılmasına katkıda bulunmaktan sorumlu olmakla suçlanıyor.

Tasnim Haber Ajansı tarafından yayınlanan bir rapora göre, Devrim Muhafızları İstihbarat Teşkilatı eski başkanı Hüseyin Tayeb, 2009 yılından Hüseyin Selami’nin emriyle Devrim Muhafızları Başkan danışmanı olarak atandı.

Yeni başkanda istihbaratçı 

Devrim Muhafızları Sözcüsü ve Halkla İlişkiler Başkanı Ramazan Şerif, Devrim Muhafızları Başkomutanı’nın kararnamesi ile Devrim Muhafızları İstihbarat Teşkilatı’nın başına Muhammed Kazemi’nin geçtiğini duyurdu.

Devrim Muhafızları İstihbarat Teşkilatı’nın yeni başkanı Kazemi, uzun yıllardır Devrim Muhafızları İstihbarat Koruma Teşkilatı’ndan sorumluydu.

Diğer Haberler