İddia: Kelar saldırısında KCK Yürütme Konseyi Üyesi Raperin Amed hayatını kaybetti

İddia: Kelar saldırısında KCK Yürütme Konseyi Üyesi Raperin Amed hayatını kaybetti

Anadolu Ajansı’nın geçtiği habere göre KCK Yürütme Konseyi üyesi  Raperin Amed kod adlı Delal Azizoğlu hayatını kaybetti. Azizoğlu’nun Kelar’da hayatını kaybettiği iddia edildi.

Haberde, Delal Azizoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Süleymaniye’nin Kelar ilçesinde 17 Haziran’da bir araçta vurulan Rojava Özerk Yönetimi Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı  Ferhad Şibli ile  araçta bulunan 4  kişiden biri olduğu değerlendiriliyor. PKK’ye yakın kaynaklar araçta dört Rojavalı’nın hayatını kaybettiğini açklamış fakat Ferhad Şibli dışındakilerin kimlikleri verilmemişti.  Sitemiz bu kişiler hakkında şu yazıyı paylaşmıştı: https://darkamazi.com/archives/1019806

PKK şu ana değin hayatını kaybeden yöneticilerinin kimliklerini gizliyor. Daha önce de Rojava ve Güney de hayatını kaybeden Ali Haydar Kaytan, Engin Karaaslan, Leyla Van, Sabri Başkale, Sofi Nureddin gibi onlara ismin hayatını kaybettiği ya gizleniyor ya da haklarında defenormasyon yapılıyor.

Delal Azizoğlu kimdir?

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinden olan Azizoğlu 1992 yılında PKK saflarına katılmış, Abdullah Öcalan’ın Şam’da eğitimini gören isimlerden biri.

1999 yılında Avrupa’da görevlendirilerek KNK başta olmak üzere halk faliyetleri yürütüyor.

2004 yılından itibaren ise KCK- Kongre Gel çalışmaları içinde yer alıyor. KCK Adalet Divanı, Başkanlık Divanı, KCK yürütme Konseyi üyesi görevleri olan Azizoğlu 2012 yılından sonra Rojava ve Şengal hattında KCK sistemini kurma çalışmaları ile görevlendiriliyor. Kelar’da PKK Başur Komitesi Kordinasyonu üyesi olarak yer alıyor.

PKK içinde radikal militan olarak bilinen Azizoğlu, özellikle de Cemil Bayık’a yakınlığı ile tanınıyor.

Diğer Haberler