Halep: 14 yaşındaki Ehmed Heysem Ciwanen Şoreşger tarafından kaçırıldı

Halep: 14 yaşındaki Ehmed Heysem Ciwanen Şoreşger tarafından kaçırıldı

Rojava Kürdistanı Özerk Yönetimi’ne bağlı Ciwanen Şoreşger yapılanması (Devrimci Gençlik) Halep’te yeni bir Kürt çocuğunu kaçırdı ve silah altına aldı.

Halep yerel idaresi tarafından yapılan açıklamaya göre, Devrimci Gençlik yapılanması 22 Haziran 2022’de Halep’in Şêx Meqsûd Mahallesi’nde 14 yaşındaki Ehmed Heysem Cafo’yu okul çıkışı kaçırdı.

Ehmed Heysem Cafo Efrîn’İn Şêrawa İlçesi’ne bağlı Kurzela köyünde 2008 yılında doğdu.

Efrînli Hemrîn Hebeş isimli genç kadın da dün K24 Tv’ye yaptığı açıklamada, özerk yönetime bağlı bir gücün 17 yaşındaki kardeşi Mihemed Zekeriye Hebeş’i 13.06.2022 tarihinde Halep’in Eşrefiye Mahallesinde kaçırdığını ve akibetini bilmediklerini söyledi.

Hemrin Hebeş K24’e yaptığı açıklamada, uluslararası çocuk haklarını savunan kurumlara seslenerek, özerk yönetim ve Suriye Demokratik Güçleri’ne (HSD) baskı yapmalarını istedi.

Kürtlerin mahalleleri olarak kabul edilen Halep’in Eşrefiye ve Şêx Meqsûd, Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile HSD denetiminde ve Türkiye ile Türkiye’ye bağlı güçlerin işgalinden sonra Efrînli bir çok aile bu mahallelere yerleşmiş durumda.

Diğer Haberler