PYD Asayişi Kuzey Kürdistanlı iki üyesini öldürdü, şimdi de şehit ilan etmeye hazırlanıyor

PYD Asayişi iki üyesi öldürdü, şimdi de şehit ilan etmeye hazırlanıyor

PYD Asayişinde yer alan iki Kuzey Kürdistanlı savaşçı yine Asayiş tarafından katledildi. PYD önümüzdeki günlerde iki savaşçıyı şehit ilan ederek olayın üstünü kapatmaya çalışıyor.
Darka Mazi’nin bölgedeki kaynakları 2022 yılı Nisan ayında PYD tarafından katledilen Egit ve Çekdar ismindeki iki savaşçı hakkında bilgilere ulaştı. Buna göre iki savaşçı bilinmeyen bir nedenle PYD tarafından öldürüldü. Olay Rojava Kürdistanı’ına bağlı Derik ilçe sınırları içinde gerçekleşti.   Daha sonra da bu iki kişinin cenazeleri Derik Adli Tıp morgana sevk edildi.
Olay kayıtlara normal bir ölüm gibi geçti. Öldürüldükleri gizlendi.

Kuzey Kürdistanlı her iki savaşçının da HSD içinde orta düzeyde yetki sahibi oldukları belirtiliyor. Egit ve Çekdar’ın öldürülme nedeni tam olarak bilinmezken HSD saflarından ayrılmayı düşündükleri ve yönetimleri ile sorunlar yaşadıkları belirtiliyor.

Şimdi ise PYD asayişi Egit ve Çekdar isimli bu iki şahsı şehit ilan ederek ailelerine öldüklerini açıklayacak. Fakat olayın nasıl gerçekleştiği ise gizlenecek.

PKK’nin Suriye’deki seksiyon örgütü olan PYD’ye bağlı asayiş güçleri pek çok insan hakları ihlallerine bulaştı. Halka saldırma, işkence, evleri yakma vb uygulamaların dışında da pek çok PKK kadrosu da tutuklandıktan sonra PYD denetimindeki zindanlarda tutuldular. Sayısı onlarca PKK kadrosu bu zindanlarda işkence ile hayatını kaybetti.

Diğer Haberler