PKK’ye bağlı Ciwanen Şoreşger Halep’de 9 ve 10 yaşlarındaki iki kardeşi kaçırdı

PKK’ye bağlı Ciwanen Şoreşger Halep’de 9 ve 10 yaşlarındaki iki kardeşi kaçırdı

Halep’deki yerel kaynakların bildirdiğine göre PKK’nin Suriye’deki gençlik yapılanması Ciwanen Şoreşger Halepte 9 ve 10 yaşlarında ki iki çocuğu kaçırdı.

Rojava’daki Özerk Yönetimin bir parçası olan Ciwanen Şoreşger 4 Haziran tarihinde Haleb’in Şex Maksud mahallesinde yaşayan iki kardeşi silahlı güçlere katmak maksadı ile kaçırdı.

 9 yaşındaki Ibrahim Şewqi Yusuf ve 10 yaşındaki Mıhemmed Şewqî Yusif adlı kardeşler Halebin Şex Maqsud mahallesinde yaşıyordular. Yoksulluk içindeki ailelerine destek olmak için bir tekstil atölyesinde çalışan iki kardeş iş çıkışı kendilerini takip eden Tewgere Ciwanen Şoreşger üyeleri tarafından yolları kesildi. Iki kardeşle konuşan Ciwanen Şoreşger kadroları daha sonra her iki çocuğu bir araca bindirerek mahalleden uzaklaştırdı. Görgü tanıkları çocukların araca isteksiz bindiklerini, Ciwanan Şoreşger üyelerinin arabaya binmeleri için iki çocuğa baskı yaptığını belirtiyor.

Şex Maqsud mahallesi Halep’te YPG tarafından control edilen bir mahalle. Yoksul bir mahalle olan Şex Maksud Efrin’in Türkiye’ye bağlı çeteler tarafından işgal edilmesinden sonra daha da yoksullaştı. PKK yaşanan ekonomik sıkıntılardan faydalanarak bu mahalleyi bir savaşçı bankası gibi kullanıyor. Kendilerine gelecek göremeyen çocuklar ve gençler PKK saflarına katılmaya zorlanıyor.

Ciwanan Şoreşger ise PKK’nin direktifleri doğrultusunda kendisi için belirlenen savaşçı sayısını tamamlamak için küçük yaştaki çocukları kaçırıyor.

Diğer Haberler