Ezidi Kürt kadın aktivist Suham Seîd: Sinûnê halkı, PKK’lilerin bölgeyi boşaltmasını istedi

Ezidi Kürt kadın aktivist Suham Seîd: Sinûnê halkı, PKK'lilerin bölgeyi boşaltmasını istedi

 Ezdi Kürt Kadın Aktivist Suham Seîd yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi (PKK) silahlı militanlarının Şengal’de bir üslerini hastaneye yakın kurduklarını ve sivil vatandaşları tehlikeye attıklarını belirtti.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Suham Seîd şunları söyledi: “Sinûnê halkı, Halk Meclisi ve Êzîdxan Asayişini bilgilendirerek PKK’lilerin bölgeyi boşaltmalarını istediler. Bu silahlı güçler üslerini Sinûnê Hastanesi’ne yakın kurmmuşlar. Biz bir çok defa kenti boşaltmalarını ve terk etmelerini talep ettik ama yapmadılar.”

Türkiye’nin dünkü gerçekleştirdiği bombardımandan sonrasında halkın daha da rahatsız olduğunu ifade eden Seîd, saldırı nedeniyle bir çocuğun hayatını kaybettiğini, halkın bu nedenle PKK’nin buradaki üssünü bir an önce boşaltmasını talep ettiğini söyledi.

Kürt Ezdi Aktivist açıklamasını şöyle sürdürdü: “PKK’nin Şengal’de sadece bu asayiş gücü vardı ve halka şayet biz bu saldırıların sebebiysek boşaltalım dediler. Ama çıkacaklarını tahmin etmiyorum. Çünkü şayet öyle bir niyetleri olsaydı şimdiye kadar çoktan harekete geçerlerdi.”

Suham Seîd açıklamasının sonunda şunlara değindi: “PKK’nin Sinûnê’de trafik polis merkezi, kontrol noktası ile dün bombalanan Ezîdxan Üssü var.”

PKK ve ona bağlı silahlı güçler Şengal’de üslerini mahale araları ile sivil vatandaşların evlerinin yakınlarına kurarak, insanları canlı kalkan olarak kullanıyor ve Türkiye saldırılarından korumayı hedefliyorlar. Bu nedenle bir çok defa gerçekleşen saldırılarda sivil insanlar kurban oluyor ve halk bu saldırılar nedeniyle bölgeyi terk etmek zorunda kalıyor.

Diğer Haberler