Şengal’e SİHA saldırısı: 6 kişi hayatını kaybetti

Şengal’e SİHA saldırısı: 6 kişi hayatını kaybetti

Bugün sabah saatlerinde Türk devletine ait SİHA’lar Şengal’in Sinune kasabasına dönük bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel kaynakların bildirdiğine göre bugün Türk devletinin Sinune’de PKK’ye bağlı askeri bir yapı olan YBŞ  binası SİHA’lar tarafından hedef alındı. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler içinde PKK kadrolarının da olduğu bildirildi. Fakat olaya dönük hala bir açıklama yapılmadı. Hayatını kaybeden kişilerin isimleri açıklanmadı.

PKK’ye yakın medya vurulan binanın Şengal Halk Meclisi binası olduğunu duyurdu. Darka Mazi kaynakları ise vurulan binanın YŞB tarafından kullanılan bir bina olduğunu bildirdi. Binanın YBŞ binası olduğu yerel halk tarafından da teyid edildi.

PKK’nin Şengal’deki ısrarlı kalışı halkı her geçen gün savaş ve çatışmalar ile yüz yüze bırakıyor. Geçtiğimiz ay içinde de PKK Irak ordusu ile çatışmış ve çatışmalardan kaçan yüzlerce aile Duhok’ta ki kamplara sığınmıştı.
Son iki yıl içinde Türk devleti Şengal’e dönük pek çok saldırı gerçekleştirdi.  Saldırı da PKK’ye bağlı YBŞ güçlerine ait üst düzey komutanlar da hayatını kaybetti.

Diğer Haberler