Bu gün Şenyaşar ailesinin 3 ferdinin katledilmesinin 4’üncü yıl dönümü

Bu gün Şenyaşar ailesinin 3 ferdinin katledilmesinin 4'üncü yıl dönümü

Urfa’da, AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından Şenyaşar ailesinden 3 kişinin öldürülmesi olayının üzerinden 4 yıl geçti.

Şenyaşar ailesi, kendilerine yönelik saldırının 4’üncü yıl dönümü olan 14 Haziran’da Urfa Adliyesi önünde gerçekleştirecekleri anmaya destek çağrısı yaptı.

Sosyal medya üzerinden #AdaletİcinUrfadayiz hashtagı ile yapılan çağrıda, “Ahlak; kimden gelirse gelsin haksızlığa karşı çıkmak, kim olursa olsun hak arayana destek olmaktır” ifadleri kullanıldı.

Ne olmuştu

24 Haziran 2018 genel seçimlerine 10 gün kala AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları ile birlikte Suruç ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyaret esnasında Şenyaşar ailesine ait dükkana giren Yıldız’ın yakınları, kendilerine tepki gösteren Şenyaşar ailesi arasında kavga çıktı. Olayda yaralananlar Urfa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ancak burada Yıldız’ın yakınları ikinci bir saldırı gerçekleştirildi.

Her iki olayda Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Celal Şenyaşar ve Adil Şenyaşar ile İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybederken 8 kişi ise yaralandı. Kavgada yaralanan Fadıl Şenyaşar tutuklanarak hapse atıldı.

Emine Şenyaşar ile diğer oğlu Ferit Şenyaşar, 9 Mart 2021 tarihinden bu yana Urfa Adliyesi önünde “Adalet Nöbeti” tutuyor.

Bu yıl Nisan ayında AK Partili Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız’la birlikte Mikail Şimşek, Müslüm Yıldız, İbrahim Şimşek tutuklandı.

Diğer Haberler