YNK Peşmerge güçleri sorumlusu Çawreş: Erbil’de İsrail üsleri olduğu iddiası sadece saldırmak için bir bahane

YNK Peşmerge güçleri sorumlusu Çawreş: Erbil'de İsrail üsleri olduğu iddası sadece saldırmak için bir bahane

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) 70’inci Peşmerge Güçleri Sorumlusu Mistefa Çawreş yaptığı açıklamada, şu ana kadar Kürdistan Bölgesi’nde hiç bir zaman İsrail üslerinin olmadığını, bu yönlü söylentilerin tamamen bahane olduğunu, sadece saldırılar düzenlemek için uydurulduğunu belirtti.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Mistefa Çawreş şunları söyledi: “Elimiz yüreğimizde ve vicdanımızda olsun. Hepimiz Kürdistan’ın özgürlüğü için kurbanlar verdik. Büyük enfal ile Barzanilere yönelik enfal ve bağımsızlık şehitleri haricinde IŞİD’e karşı da büyük bir mücadele yürüterek başarı elde ettik. Biz IŞİD’i yendiğimizde Irak’ın askeri gücü yok denecek düzeydeydi. Biz Bağdat’ı koruduk. Özellikle Ali Xedan ve güçleri Musul’u bırakarak kaçtılar. Biz artık bu durumlardan yorulduk. Her gün bize karşı yeni ihlaller ve oyunlar uygulamaya çalışıyorlar.”

Erbil’e yönelik gerçekleşen saldırıları nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna yönelik Çawreş şunları dile getirdi: “Saldırılar suç ve zulümdür. Her ne kadar Irak yöneticileri de bu saldırılar karşısında rahatsız olduklarını söylüyorlarsa da ciddi bir tavır alma güçleri yok. Görüyoruz işte 8 – 9 ay önce seçimler yapıldı ama halen bir hükümet kurulamıyor. Kimse hükümet kurma görevini üstlenemiyor. Bugün işte Sadr Hareketi üyeleri görevlerinden istifalarını sundular. Biz bu durumlar karşısında birlik olabilirsek ciddi kazanımlar sağlayabiliriz.”

Mistefa Çawreş açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kürdistan Bölgesi’ne atılan füzeler zulümdür. Her gün farklı bir bahaneyle bize saldırı düzenleniyor. Oysa biz Kürtler olarak birlik kurabilir ve bu şekilde Bağdat’a gidebilirsek, o zaman onlara bu durumların bizim açımızdan da sizin açınızdan da kötü diyebiliriz.”

Saldırıların Kürtlerin iradesini kırmaya yönelik olduğuna inandığını ifade eden Çawreş açıklamasının sonunda şu hususlara değindi: “Şu an bize karşı çok kötü bir yaklaşım söz konusu. Geçmişte bize enfal, kimyasal silah saldırıları yapıldı ve biz kendimizi ayakta tuttuk ama şu an durum farklı. Bizim eskiden bazı dostlarımz vardı şimdi onlar kalmadılar, kesinlikle haklarımızı elden bırakmamalıyız. Üzerinde karar birliği sağlanmış bir anayasa var ve hepimiz o anayasayı uygulatmak için çaba sarf etmeliyiz.”

Diğer Haberler