Doğu Kürdistan: İran rejimi Sine’de kadınların giyiminin şeriata uygun olup olmadığını denetlemek için özel birim oluşturdu

Doğu Kürdistan: İran rejimi Sine’de kadınların giyiminin şeriata uygun olup olmadığını denetlemek için özel birim oluşturdu

Doğu Kürdistan’ın Sine kentinde iran devleti tarafından atanmış yöneticilerinden Ellahmuradi bir açıklama yaparak bundan sonra Sine’de banka ve resmi kurumlara dönük ani baskınlar yaparak kadınlarının giyiminin şeriata uygun olup olmadığını denetleyecek.

Kötülüklerden Uzaklaşma ve iyiliğe Uyum Merkezi Sekreteri Mehmud Ellahmuradi Doğu Kürdistan’ın Sakiz kentinde yaptığı açıklama ile Sine kentinde özel birimler oluşturduklarını ve ani baskınlarla resmi kurumlarda kadınların giyiminin şeriata uygun olup olmadığını denetleyeceğini açıkladı.

Mehmud Ellanmuradi açıklamasında “Bizim için en önemli şey şeriat kurallarının uygulanıp uygulanmadığıdır. Denetlenme bunun için yapılıyor” dedi.  Açıklamada ayrıca tüm memurlar için uygulamanın geçerli olacağı da belirtildi.

Ayrıca Ellanmurdai açıklamışında “Bugünden itibaren tüm hükümet üyeleri tüm yönetici ve memurları hicab- tesettüre uymaya mecbur bırakmalıdır. O hicap da herkesin kendi kafasına göre değil şerita göre olmalıdır” dedi. Ayrıca kararı kendi komitelerinin tek almadığını belirterek “Bu karar iç işleri bakanlığının kararıdır, uygulanması için ise 23 kurum görevlendirilmiştir” dedi.

Doğu Kürdistan’da halk İran rejiminin dayatmalarına rağmen çarşafı değil yerel Kürt kıyafetlerini tercih ediyor.  İran rejiminin pek çok kez dayatmasına rağmen Kürtler geleneksel Kürt kıyafetlerini tercih etti. İran’ın bu kararı özel olarak Kürdistan için alma nedeninin halkın iradesini kırmayı amaçladığı düşünülüyor.

Diğer Haberler