CNK’den açıklama: HDP ve bileşenlerinin Kürdistan değerlerine yönelik saldırıları her geçen gün artarak devam ediyor

CNK'den açıklama: HDP ve bileşenlerinin Kürdistan değerlerine yönelik saldırıları her geçen gün artarak devam ediyor

Kürdistan Ulusal Gençliği (CNK), HDP öncülüğünde İstanbul’da düzenlenen “Gemlik Yürüyüşü” esnasında bir kişinin Kürdistan Bölgesi yönetimine hakaret ettiğini ve Rûdaw muhabirine sözlü ve fiziki saldırıda bulunduğunu gösteren görüntülere sert tepki gösterdi.

CNK’den yapılan açıklamada, “İşgalci devleti demokratikleştirmeyi düstur edinen HDP ve bileşenlerinin Kürdistan değerlerine yönelik saldırıları her geçen gün artarak devam ediyor. HDP yayın organı Yeni Yaşam Gazetesi’nin sosyal medya hesaplarında yer alan video haberlerde PKK lideri Abdullah Öcalan için İstanbul Kadıköy’de bir araya gelen HDP’lilerin Başkan Mesud Barzani’ye ahlak sınırlarını aşan küfür ve hakaretlerde bulunulduğu Rûdaw Medya Gurubu’nun İstanbul muhabirine sözlü ve fiziki saldırının yapıldığı görülmektedir” denildi.

HDP’lilerce her fırsatta Kürdistan Bayrağı’na, Kürdistan Bölgesi’nin resmi kurumlarına, Kürdistan’ın meşru askeri gücü Peşmerge’ye ve son olarak da Başkan Mesud Barzani’ye hakaretlerinin şiddetle kınandığı açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi:

“HDP ve bileşenlerinin Kuzey Kürdistan ve Güney Kürdistan’daki Kürtleri karşı karşı getirme hayalinin gerçekleşmesine izin vermeyeceğimize ulusal değerlere saldıran herkesin karşısında durduğumuzu açıkça ifade ediyoruz.

Öte yandan HDP ve bileşenlerinin, Kürdistan ulusal değerleri ve Başkan Mesud Barzani’ye yapılan organize saldırı ve ahlakça iftiralar karşısında kafalarını kuma gömmelerini, Kürt ulusal değerlerini her seçim döneminde HDP ile kurdukları sözde Kürdistani İttifak ile hatırlamalarının da çıkar ve koltuk sevdasından ibaret olduğunu belirtiyoruz.

Kürdistan Ulusal Gençliği, olarak işgal devletlerinin cephesinde saf almış tüm taraflara bir kez daha altını çizerek belirtiyoruz. Kürdistan Bayrağı, Kürdistan Bölgesi’nin egemenliği ve resmi kurumları, Kürdistan Bölgesi’nin Kurucu Lideri ve Mesud Barzani milyonlarca Kürt’ün kırmızı çizgisi ve ulusal değeridir. Kürdistan ulusal değerlerine yönelik her türlü sözlü ve fiziki saldırılar, işgalci devletlerin Kürdistan’ın özgürlük mücadelesine yönelik saldırıdan hiçbir farkı yoktur.

Son olarak, HDP’yi Kürdistan ulusal değerlerine yönelik fiziki ve sözlü saldırılardan Kuzey Kürdistan ile Kürdistan Bölgesi arasında sınırlar inşa etme girişiminden vazgeçmeye çağırıyoruz.”

“Yeni Yaşam” adlı sitenin sosyal medyasında, “PKK Lideri Öcalan’a özgürlük talebiyle hazırlanan ‘Büyük Gemlik Yürüyüşü’ için binlerce kişi bugün Kadıköy’de bir araya geldi. Nitekim bu yürüyüşten KDP ve yayın organları payına düşeni aldı” şeklindeki paylaşımın altındaki görüntülerde, bir şahsın Rûdaw İstanbul muhabiri Ömer Sönmez’in işini yapmasını engellediği görülüyor.

Sitede Enes Sezgin’in adıyla paylaşılan haberde ise,  HDP milletvekili Musa Piroğlu’na mikrofon uzatan muhabirimize yönelik provokasyon girişimi haklı gösterilmeye çalışıldı.

Diğer Haberler