Başbakan Mesrur Barzani ile YNK Başkanı Bafıl Talabani bir araya geldi

Başbakan Mesrur Barzani ile YNK Başkanı Bafıl Talabani bir araya geldi

Başbakan Mesrur Barzani ve KYB Başkanı Bafıl Talabani arasında yapılan görüşmede, “Kürdistan Bölgesi hükümetinin reform programının desteklenmesi” konusu gündeme geldi.

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Talabani ile bir araya geldi. Görüşmede Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani de hazır bulundu.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre görüşmede, “Kürdistan Bölgesi vatandaşlarına daha iyi hizmet ulaştırılabilmesi” amacıyla yapılan reform programının desteklenmesi ve çözülmesi gereken sorunlar ele alındı.

Görüşmede Başbakan Mesrur Barzani, “Hükümete dahil olan taraflar ile ortaklaşa kararlaştırılan reformların, vatandaşlara daha iyi hizmet ulaştırılması için bir an önce uygulamaya geçirilmesi ve bu konuda tüm Kürt partilerinin işbirliği ve desteğine ihtiyaç olduğunu” söyledi. Başbakan bunun için “tek bir ekip ruhuyla çalışılması” gerektiğinin altını çizdi.

Açıklamaya göre, Başkan Bafıl Talabani önderliğindeki KYB heyeti ise reform programının başarıyla hayata geçirilmesi, Kürt halkının hakları ve  kazanımlarının savunulması konusunda Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ni destekleyeceklerini vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, siyasi krizin aşılması ve partiler arası diyaloğun güçlendirilmesi amacıyla Süleymaniye’de siyasi parti liderleriyle bir araya gelmişti.

Diğer Haberler