Efrin’de ‘Katar Köyü’ kuruldu!

Efrin’de ‘Katar Köyü’ kuruldu!

Rojava’nın Efrin kentine bağlı Şiye ilçesinde ‘Katar Köyü 2’ adıyla yeni bir yerleşim yeri kuruldu.

Şiye ilçesinden Rûdaw’a ulaşan bir kaynak, Katar Köyü 2 isimli projenin bir sene önce başladığını ve 400 konuttan oluşan projenin bittiğini belirtti.

Aynı kaynak söz konusu projenin Katar ve Türkiyeli Şam Hayır ve Dayanışma Derneği tarafından yapıldığını belirtti.

Suriyeli Türkmen ve Arapları yerleştirmek amacıyla çok sayıda briket ev inşa edildiği ilçede

Söz konusu proje, Kermitilk ve Çekel köyleri arasındaki arazide kuruldu.

Efrin’in Şiye ilçesi şu anda Türkiye destekli Emşat grubunun kontrolünde bulunuyor.

Körfez ülkeleri Rojava’daki konutları finanse ediyor

Rojava’da Türkiye destekli silahlı grupların hakim olduğu bölgelerde inşa edilen ibadethaneler, dernekler, okullar ve sosyal merkezlerin birçoğu Türkiye kökenli kuruluşlar ile Katar ve Kuveyt başta olmak üzere Körfez ülkeleri tarafından finanse ediliyor.

Suriye İçin Gerçekler ve Adalet Örgütü’nün raporuna göre; bölge dışından getirilen Araplar ve  silahlı grupların ailelerinin Efrin’e yerleştirilme proje, Türkiye eliyle Efrin’de oluşturulan yerel idare tarafından hayata geçiriliyor.

Örgütün raporuna göre Efrin’in Çiyaye Xewnan Dağı veyahut Arapça ismiyle Cebel el Ehlam Dağı eteklerindeki 400 metrekareye parsellenmiş 1000 arazi silahlı gruplara ve dışarıdan getirilen Arap ailelere verildi. Dağıtılan arsaların 600’ü SMO bünyesindeki Cephe el Şamiye ve El Hamza Taburu isimli silahlı gruplara, 400’ü ise Arap ailelere dağıtıldı.

Efrin 2018’den beridir SMO’nun kontrolünde

Rojava’nın Efrin kenti 18 Mart 2018’den beri Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) bünyesindeki grupların kontrolünde bulunuyor. Kentteki silahlı gruplar sık sık insan kaçırma, tehdit, işkence, fidye ve öldürme gibi birçok suçla gündeme geliyor.

Kaynak: Rûdaw

Diğer Haberler