Aştî Koçer açıkladı: PKK Şengal’de ne hazırlıklar yapıyor

Aştî Koçer açıkladı: PKK Şengal'de ne hazırlıklar yapıyor

Kürdistan İşçi Partisi (PKK), Şengal Anlaşması’nın uygulanması için Irak güçlerinin yapacağı operasyona yönelik Şengal’de hendekler ve tüneller kazmaya başladığı bildirildi.

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Şengal Şubesi Başkanı Aştî Koçe, BasNews’e konu hakkında yaptığı açıklamada, “PKK, Şengal’in Xanesûr, Sinûnê nahyelerinde hendekler, tüneller, yeni kontrol noktaları inşa etmeye başladı. PKK ile Irak ordusu arasında Şengal’de yaşanan çatışmaların ardından, Haşdi Şeybi milisleri gözetiminde Rojava Kürdistanı’ndan yasadışı silahlı grupları Şengal’e getirildi. Şengal’de bir kısm PKK yöneticileri öldürüldü. Bu ölümlere yol açan istihbari bilgilerin PKK’nin kendi içinden sızdırıldığından şüphe ediliyor” dedi.

Aştî Koçer açıklamasının devamında, “Bazı Kürt ve Iraklı partiler, Şengal’de huzur ve güvenin sağlanması için Erbil ve Bağdat arasında sağlanan Şengal Anlaşması’nın boşa çıkarılması için Irak Başbakanı’na baskı uyguladı.”

Aştî Koçer açıklamasının sonunda, PKK’nin Şengal bölgesinde büyük bir savaşa hazırlandığına dikkat çekti.

PKK, daha önceki süreçlerde Ezidi Kürtler yoluyla Şengal’ı kontrol altında almaya çalıştığı ve tüm Ezidi Kürtleri  olası bir operasyon için yedek güç olarak kullanmaya hazır hale getirdiği kaydedildi.

Yakın süreçte Irak ordusu birkaç kez PKK’yi Şegal’den çıkarmaya ve bölgeyi kendi kontrolü altına almaya çalıştı. Ancak Irak içindeki siyasi baskılardan ve Haşdi Şabi’nin PKK’ye olan desteğinden dolayı başarılı olamadı. Yaşanan çatışmalar sonucunda binlerce kişi Şengali terk etmek zounda kaldı.

Diğer Haberler