Şengal halkının tepkisi sonuç verdi: PKK kaçırdığı Peşmerge’yi serbest bıraktı

Şengal halkının tepkisi sonuç verdi: PKK kaçırdığı Peşmerge'yi serbest bıraktı

Kürdistan İşçi Partisi (PKK) tarafından 2 gün önce Şengal’de kaçırılan Peşmerge serbest kaldı.

PKK tarafından kaçırılan ve serbest kalan Peşmergenin bir akrabası durumu şöyle anlattı: “Xalid Reşo Bereket’in Şengal’de PKK tarafından kaçırılmasından sonra biz aile ve akrabalar olarak PKK’ye serbest bırakmaları için zaman belirledik. Ve PKK’de mecbur kaldığı için bugün serbest bıraktı.”

Xalid Reşo Bereket, PKK tarafından Şengal’de 05.06.2022 tariihinde kaçırılmıştı ve Basnews olayı hemen haberleştirmiş, kaçırılan Peşmergenin aile bireyleri PKK’ye karşı koyarak süre belirlemiş ve serbest bırakılmadığı taktirde karşı duracaklarını duyurmuşlardı.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan kaçırılan Peşmerge’nin akrabası Xelef Dexîl şunları söyledi: “PKK 05.06.2022 tarihinde kuzenimizin evine baskın düzenledi ve kaçırdı. Akrabamız 2 yıldır Peşmerge ve ailesi ile birlikte Şengal’de yaşıyor. PKK akrabamızı götürerek soruşturma yapmış. Bizde akrabaları olarak PKK’ye serbest bırakmaları için zaman tanıdık ve onlarda mecbur kaldıkları için serbest bıraktılar.”

Xelef Dexîl açıklamasının devamında şunları dile getirdi: “Kaçırılan akrabamız serbest kaldıktan sonra kendisi ve ailesinin Duhok’a gelmelerini talep ettik. Bu şekilde ailesinin ve kendisinin can güvenliklerinin daha sağlıklı olacağına inanıyoruz.”

Diğer Haberler