Elî Ewnî: Ne PKK Türkiye’ye karşı ne de Türkiye PKK’nin bitmesini istiyor

Elî Ewnî: Ne PKK Türkiye’ye karşı ne de Türkiye PKK’nin bitmesini istiyor

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Merkez Komite Üyesi Elî Ewnî yaptığı açıklamada, ne Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) Türkiye’ye karşı olduğunu ne de Türkiye’nin PKK’nin bitmesini istediğini belirtti.

PDK Merkez Komite Üyesi Basnews’e yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “PKK Kürt mücadelesi için hiç bir şey yapmıyor ve Kürtlerin haklarını kazanmasını istemiyor. Zaten PKK’nin programını iyi incelediğimizde PKK’nin her dört parçada aslında Kürtlerin daha fazla köleleşmesini ve işgalcilerin daha güçlenmesini istiyor.”

Behdinan bölgesinde PKK’den dolayı 400’den fazla köyün boşaldığına dikkat çeken Ewnî açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kandil eteklerinde ve diğer bölgelerde de aynı problemler var. Bütün bu tahribatın tek sorumlusu PKK’dir. PKK, Türkiye’yi parça parça Kürdistan Bölgesi’nin içlerine çekiyor. Türkiye’de PKK’yi bahane ederek Kürdistan Bölgesi’nde büyük bir coğrafyayı denetimine alıyor. Bu da PKK’nin Türkiye’ye yaptığı büyük bir hizmet olarak karşımıza çıkıyor.”

Ne Türkiye’nin PKK’nin bitmesini istediğini ne de PKK’nin Türkiye’ye karşı olduğuna vurgu yapan Elî Ewnî açıklamasının devamında, asıl meselenin Kürt ve Kürdistan karşıtlığı olduğunu ifade ederek şu soruyu sordu: “Neden PKK Kuzey Kürdistan’da faaliyet göstermiyor. Neden orada savaşmıyor da gelip Kürdistan Bölgesi’ndeki köylülere ve çiftçilere zarar veriyor?”

Elî Ewnî açıklamasının sonunda Şengal Anlaşmasını da değerlendirerek şunları dile getirdi: “Irak’ın iradesi başka devletin elinde ve bu nedenle Şengal Anlaşmasını hayata geçiremiyor. Irak Hükümeti aslında Şengal’in PKK’nin denetiminde kalmasını istiyor ve bunun da bölgedeki bir devletin çıkarına olduğu için yapıyor. PKK Şengal’de olduğunda Suriye ve Lübnan’a rahat bir şekilde geçeceklerini biliyorlar. Bu durum da Türkiye’nin Şengal’i bombalamasına zemin sunuyor. Bu şekilde Şengal halkı da çok büyük zararlar görüyor. Oysa bir an önce Şengal Anlaşması hayata geçirilmeli ve zaten bundan başka bir alternatifte olamaz.”

Diğer Haberler