Bugün, Kürdistan Bölgesi siyasi iradesinin ‘bağımsızlık referandumu’ kararı almasının bugün yıldönümü

Bugün, Kürdistan Bölgesi siyasi iradesinin'bağımsızlık referandumu' kararı almasının bugün yıldönümü

Kürdistan Bölgesi Siyasi iradesinin Kürdistan Bölgesi ve Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani Bölgelerde halkın kendi iradesini yansıtması için 25.09.2017 yılında yapılan, büyük bir katılımın sağlandığı ve % 93’lük bir özgür iradeyle “Evet” denildiği tarihi “Bağımsızlık Referandumu” kararının üzerinden 5 yıl geçti.

Başkan Mesut Barzani 7 Haziran 2017 yılında siyasi partiler, taraflarla görüşerek Kürdistan Bölgesi ve Kürdistani Bölgelerde yaşayan halkın bağımsızlık kararını 25.09.2022 tarihinde referandumla taçlandırma kararı alındı.

Karar alındıktan sonra bütün siyasi partiler ve tarafların temsilcilerinden oluşan ‘Yüksek Referandum Komisyonu’ kurularak, komisyonun insiyatifinde Kürdistan Bölgesi’nde referandumda görev alacak bütün kurum – kuruluşlar vazifelendirildiler ve referandumun bütün Kürdistan Bölgesi ile Kürdistani bölgelerde sağlıklı yürütülmesinin altyapısı oluşturdular.

Oluşturulan referandum komisyonu belirlenen tarihte Kürtlerin tarihinde ilk olma özelliğinde olan “Bağımsızlık Referandumu’nu hayata geçirdi ve referandum yapılan bölgelerde yaşayan halkın % 93’ü bağımsızlık için “EVET” oyu kullanarak iradelerini bütün dünyaya gösterdi.

Diğer Haberler