İsrail ve Şam’dan karşılıklı füzeli saldırı

İsrail ve Şam'dan karşılıklı füzeli saldırı

Suriye ordusu, Golan Tepeleri’nden ateşlenerek Şam’ın güneyini hedef alan çok sayıda İsrail füzesine karşılık verildiğini açıkladı.

6 Haziran 2022 Pazartesi günü geç saatlerde, Suriye hükümetinin haber ajansı SANA, İsrail ordusunun Golan Tepeleri’nden başkent Şam’ın güneyindeki birkaç bölgeyi hedef alan bir saldırı  başlattığını açıkladı. Açıklamada, Suriye savunma sisteminin füzelerin çoğunu yok ettiği ve can kaybının olmadığı kaydedildi.

Yerel kaynaklara göre, İsrail füzeleri Şam’ın güneyinde Lübnan Hizbullahı ve Suriye hava kuvvetleri birimlerinin aktif olduğu bir bölgeyi vurdu.

 Yerel kaynaklar, İsrail’in geçen ay Şam yakınlarında düzenlediği füze saldırısında en az üç Suriye askerinin öldüğünü söyledi. Füzeler, Şam yakınlarındaki İran mevzilerini ve silah depolarını vurmuştu.

Resmi olmayan rakamlara göre, 2011’de Suriye iç savaşı başladığından beri İsrail, Suriye içinde, çoğunlukla Beşar Esad hükümetinin ordu mevzilerini ve Hizbullah savaşçılarını hedef alan yüzlerce hava ve füze saldırısı gerçekleştirdi.

İsrail bu tür yüzlerce saldırının sorumluluğunu üstlendi. İsrail, saldırıların İran hegemonyasını engellemeyi amaçladığını söylüyor.

Diğer Haberler