Doğu Kürdistanlı liderlere suikast girişimi: Mustafa Hicri ve Rüstem Cihangiri olaydan kurtuldu

Doğu Kürdistanlı liderlere suikast girişimi: Mustafa Hicri ve Rüstem Cihangiri olaydan kurtuldu

İran Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-İ) Genel Sekreteri Mustafa Hicri ve Politbüro üyesi Rüstem Cihangiri’ye yönelik suikast girişiminde bulunuldu.

İnsan hakları örgütü Hana’nın internet sitesinde yer alan habere göre, KDP-İ Genel Sekreteri Mustafa Hicri ve Politbüro üyesi Rüstem Cihangiri’ye yönelik yapılan suikast girişiminin engellendiği belirtildi.

Haberde Lokman Resuli isimli kişinin Hicri ve Cihangiri’ye yönelik giriştiği saldırının başarısızlıkla sonuçlandığı kaydedildi.

İran Kürt örtgütlerine yaptığı suikastlerle biliniyor. İran şu ana değin İKDP’nin pek çok liderine suikats düzenledi.

İran Kürdistan Demokrat Partisi (İPDK) Genel Sekreteri Dr. Sadık Şerefkendi ve 3 arkadaşı 17 Eylül 1992 günü Berlin’deki Mykonos restoranında İranlı muhaliflerle görüştükleri esnada İran istihbarat elemanlarının saldırısına uğramıştı.

1979-1989 arasında İran Kürt hareketinin en önde gelen lideri olan Abdurrahman  Qasimlo  13 Temmuz 1989’da Viyana’da İran ajanları tarafından katledilmişti.

Ayrıca 8 Eylül 2019 tarihinde İran Koye yakınlarındaki Doğu Kürdistanlı partilerin kamplarına saldırmıştı. Aralarında üst düzey yöneticilerin de olduğu çok sayıda insan hayatını kaybetmişti.

Diğer Haberler