Rebuwar Talabani hakkında verilen 6 yıl hapis cezasına dönük açıklama yaptı: ” Kerkük Mahkemesi tarafsız değil”

Rebuwar Talabani hakkında verilen 6 yıl hapis cezasına dönük açıklama yaptı:" Kerkük Mahkemesi tarafsız değil"

Kerkük Ceza Mahkemesi’nin 31.05.2022 tarihinde hakkında 6 yıl cezayı onadığı Kerkük İl Meclis Başkanı Rêbuwar Talabani’de bugün Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Kürdistan Bölgesi dışında kalan Kürdistani Bölgeler Komisyonu ile toplandı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Kürdistani Bölgeler Komisyon Başkanı Cîwan Rojbeyanî şunları söyledi: “Parlamento Yasa Komisyonu danışmanları ile birlikte alınan karara yönelik çalışma yürütüyoruz. Ortaya çıkan sonucu Irak Parlamentosu, Birleşmiş Milletler Temsilcileri ile paylaşacağız. Biz komisyon olarak tamamen Rêbuwar Talabani’yi bu karar karşısında destekliyoruz. Özellikle alınan bu siyasi kararın bir an önce bozulması ve düzeltilmesini talep ediyoruz.”

Alınan kararı medya mensuplarıyla yaptığı görüşmede yasal olmayan bir karar olarak tanımlayan Talabani’de şunları dile getirdi: “Alınan karara göre biz sanki çalışmamızı bırakıp kaçmışız! Oysa 2019’da meclis dağıldıktan sonra herkes istediği yere yerleşerek yaşamına devam etti. Hatta bazıları Türkiye’de yaşıyor şu an, bazıları Ürdün’de bazıları da Kürdistan Bölgesi’nde yaşıyorlar. Bu nedenle bu karara imza atanlar hakkında inceleme başlatılmalı.”

Talabani açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kerkük Mahkemesi tarafsız değil. Bu nedenle Kürdistani Bölgeler Komisyonu’nun bizimle onlar arasında arabuluculuk yapmasını talep ediyoruz. 16 Ekim 2017’den sonra aramızda bu tür sorunlar sürekli devam ediyor. Biz anayasaya uyarak ordu güçlerinin şehir merkezinde olmasını kabul etmedik. Bu nedenle anayasanın 9’uncu maddesine göre siyasi sorunlar Haşdi Şabi ve benzeri milis örgütlerle çözülemez, biz de bunu kabul etmedik.”

Diğer Haberler