Kürdistan Bölgesi Kültür ve Gençlik Bakanlığı’ndan ATV dizisi açıklaması

Kürdistan Bölgesi Kültür ve Gençlik Bakanlığı’ndan ATV dizisi açıklaması

 Kürdistan Bölgesi Kültür ve Gençlik Bakanlığı, ATV’de yayınlanan Yalnız Kurt isimli dizide Kürdistan Bölgesi’ni ve Kürtleri hedef alan sözler nedeniyle açıklama yaptı.

Ayrıntılar geliyor

Ne olmuştu?

Turkuvaz Medya’nın sahibi olduğu ATV’de yayınlanan “Yalnız Kurt” adlı dizinin 3 Haziran cuma günü yayınlanan bölümünde Kürdistan Bölgesi ve Kürtlere yönelik hayali, küçümseyici ve aşağılayıcı sözler yer aldı.

Türkiye’de mafyayı aklayan, derin devlet ve kirli yapılanmaları izleyiciye sevdirmeye ve meşrulaştırmaya çalışan senaryoları ile tanınan Osman Sınav”ın yazdığı dizi, sözde harita üzerinde ülkelerin sınırlarını değiştiren küresel emperyal güç Golyat’a karşı hayali Türk mafya bireylerinin verildiği mücadeleyi konu alıyor.

Dizideki bir sahnede, Kürdistan Bölgesi’nde, yasadışı yollarla “Nizamettin Köz” adında bir iş insanının peşine düştüğü için yakalanan “Viking-Tekin Giritli” adlı karakterin mahkemeye çıkarılması canlandırılmaya çalışıldı.

Tamamıyla gerçekten yoksun, Kürdistan’daki yargılama sistemiyle alakası olmayan, Kürdistan bayrağı ve Başkan Mesud Barzani’nin posteri gibi Kürtler için sembol olan ve büyük değer taşıyan öğeler kullanılan sahnede, Tekin Giritli karakteri mahkemeye hakaret ediyor.

Kürdistan Bölgesi’nin siyasi statüsünü kendince hiçe sayan “Tekin Giritli”, bölgedeki etnik ve dini yapıların da Kürtlere karşı olduğunu iddia ediyor ve “Kürtler devlet olamaz” , “Kerkük ve Musul Tüklerindir” şeklinde algı yaratmaya yönelik sözler sarf ediyor.

Diğer Haberler