Mazlum Abdi’den Suriye devletine sınırları koruma çağrısı

Mazlum Abdi'den Suriye devletine sınırları koruma çağrısı

Suriye Demokratik Güçleri (HSD) Genel Komutanı Mazlûm Ebdi yaptığı açıklamada, Suriye rejimine çağrıda bulunarak, Türkiye’nin tehditlerine karşı sınırları korumaya davet etti.

Ebdi açıklamasında, Rusya’nın kendi denetiminde olan alanlara Türkiye’nin saldırısına müsade etmeyecekleri konusunda söz verdiğini söyledi.

Bir televizyon programına katılan HSD Genel Komutanı şunları dile getirdi: “Suriye’nin Türkiye’nin işgal tehditlerine karşı bir tutum belirlemesi gerekiyor. Sonuçta saldırıya uğrayacak ve işgal edilecek coğrafya Suriye’nin bir parçası.”

Rusya yönetcileri ile irtibatlarının olduğuna değinen Mazlum Ebdi, Rusya’nın bölgeye gelişecek bir saldırıyı kabul etmeyecekleri konusunda güvence verdiklerini ifade etti.

Olası bir Türkiye saldırısında ABD’nin tavrına ilişkinde düşüncelerini belirten Ebdi, Türkiye saldırılarının önünü alabilmek için sürekli olarak ABD’li yetkililerle irtibatta olduklarını ve Whasington’un saldırılar karşısında daha şeffaf olması gerektiğini belirtti.

Türkiye’nin saldırı olasılığına ilişkin gelen soruya Mazlum Ebdi, tehditleri ciddiye aldıklarının altını çizdi.

HSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi açıklamasını şöyle sürdürdü: “Türkiye 2 yıldır fırsat yaratarak saldırmayı planlıyor. Ama zannetikleri kadar kolay değil. Şayet böylesi kapsamlı bir savaşa kalkışırlarsa bu gayet uzun bir zamana yayılır çünkü bizde sonuna kadar direniriz.”

Türkiye’nin saldırılarından en büyük kazanç elde edenin IŞİD olduğuna vurgu yapan Mazlum Ebdi açıklamasının sonunda, IŞİD’in bu saldırıları fırsat bilerek örgütlenmesini güçlendirdiğini söyledi.

Diğer Haberler