PKK mensupları, yazar Serbest Ferhan Sindi’yi ölümle tehdit etti

PKK mensupları, yazar Serbest Ferhan Sindi’yi ölümle tehdit etti Ferda Çetin, PKK medyası,

Yazar ve araştırmacı Serbest Ferhan Sindi PKK taraftarları tarafından ölümle tehdit edildi. Sosyal medyada “Sıra sana da gelecek” diye tehdit edilen Serbest Ferhan Sindi daha öncede tehdit edilmişti.

Yazar Ferhan Sindi kendisine yapılan tehditlere karşı bir cevap yayınladı. Sindi kişisel sosyal medya hesabından yayınladığı cevap yazısında: “Yıllardır burada yazar çizerim. Tüm söylediklerim eleştiri çerçevesindedir. Hakaret etmem. Hakaretlerin de sahibine ait olduğuna inanırım.  Bu durum Kürtlere karanlık geleceği münasip gören Apocuların işine gelmeyince tehditlere başladılar” dedi.

PKK’nin bazı sözde gazetecileri kendisine saldırttığını belirten Sindi tüm bunların PKK’nin kendisini yıldırmak amacı ile yaptığını belirtti. Sindi ayrıca geçen yılda PKK’lilerin kendisini IŞİD üyesi gibi yansıtmak istediğini fakat sonuç alamayınca bu kez ölümle tehdit edildiğini belirtti.
Ferhan Sindi yazısında “Pervasızlıkla Duhok’ta şehit ettikleri okul çağındaki çocuklardan, Şırnak’ta öldürdükleri çobandan, Diyarbekir’de katlettikleri siyasetçiden, Batman’da havaya uçurdukları kardeşlerden, onlardan ayrıldığı için havaya uçurulan Kani Yılmaz’dan, Diyarbekir’de suikasta uğrayan Hikmet Fidan’dan daha nicelerine aşinayız” diyerek PKK’nin katlettiği kişileri hatırlattı.

PKK’nin gazeteci adı ile piyasaya sürdüğü troller PKK’yi muhalefet eden herkesi hedefliyor. Özellikle son aylarda muhaliflere dönük saldırılarda artış var. Belçika’da yaşayan, PKK medyasının sorumlusu Ferda Çetin 27 Mart tarihinde muhalifleri tehdit ve saldırı işaretini vermişti. O tarihten sonra da pek çok PKK adresi yazar, aydın ve sanatçıları hedef aldı.

Darka Mazi olarak daha önce bu konuda hazırladığmız yazıyı aşağıdaki linkten okuya bilirsiniz: https://darkamazi.com/archives/1019050

Diğer Haberler