Kürt nefreti: Mahkeme, Kerkük il Meclisi Başkanı Rebwar Talabani’nin 6 yıl hapis cezasını onayladı  

Kürt nefreti: Mahkeme, Kerkük il Meclisi Başkanı Rebwar Talabani’nin 6 yıl hapis cezasını onayladı  

Kerkük Mahkemesi Kürt karşıtı bir karar daha aldı. Referandumu desteklediği için o dönemin Kerkük il Meclisi Başkanı Rebwar Talabani hakkında verilen 6 yıl hapis cezasını onayladı.

Kerkük İl Meclisi Başkanı Rebwar Talabani, 16 Ekim 2017 ihaneti ardından Irak Parlamentosu tarafından Kerkük İl Meclisi’nin feshedilmesi sonrası Kerkük’ten ayrılmak zorunda kaldı.  Kürdistan İslami Birlik Partisi – Yekgirtu üyesi olan Talabani şu anda Kürdistan Hükümeti’ne danışmanlık yapıyor.

Talabani Saddam Rejiminin devriminin yıkılışının 19. yıl dönümünde medyada şunları söylemişti:

 “Baas rejimi çöktüğünde çok mutlu olmuştuk. Ancak yaşanan bu mutluluğun geçici olduğunu bilmiyorduk. Çünkü 19 yıl sonra Araplaştırma ve Arap şovenizmi fikrinin bitmediğini gördük. Gün geçtikçe güçleniyor Arap şovenizmi ne yazık ki güçleniyor. Kerkük çok hızlı bir şekilde Araplaştırılıyor.”

Rêbwar Talabani, Kerkük’teki güvenlik durumu hakkında şunları belirtti: “Kerkük’teki güvenlik durumu çok kötü. Çünkü Irak güvenlik güçleri halkın güvenliğini sağlayamıyor ve IŞİD istediği zaman saldırıyor.”

Rêbwar Talabani’ye açıklamasının sonunda şunları söyledi: “Kerkük’e saldıranlar gündüz Haşdi Şabi mensubu gece de IŞİD üyesidirler.”

Diğer Haberler