Türk devleti Zap ve Metina’da üç yeni tepeye indirme yaptı, Zap vadisi kuşatmaya alındı

Türk devleti Zap ve Metina’da üç yeni tepeye indirme yaptı, Zap vadisi kuşatmaya alındı

Türk devletinin 18 Nisan günü başlatttığı Pençe Kilit operasyonunda yeni gelişmeler yaşandı. TSK Zap’ı çevreleyen üç yeni tepeye daha indirme yaptı. Her üç tepe de kontrol altına alındı. Peşmerge güçleri daha önce PKK’ye Cudi ve Hakkari tepelerine yerleşip Türk ordusunu durdurmak istemiş PKK ise bunu savaş gerekçesi sayacağını söylemişti.
TSK’nin Kürdistan Bölgesinin derinliklerine doğru başlattığı operasyon devam ediyor. Dün gece TSK Zap’ın en stratjik tepesi olan Hakkari tepesi, Cudi tepesi ve tepe FM’e indirme yaptı.  Zap vadisine doçka mesafesinde hakim olan her üç tepe de hem Metina hem Zap vadisinin kontrol edilmesi anlamına geliyor.

TSK güçlerinin önce bu üç tepeyi havan topları ile vurduğu ve sabaha karşı da üç tepeye de indirme yaptığı belirtiliyor.
Şu anda her üç tepenin zirvelerinde TSK’ya bağlı güçler konumlanmış durumda. PKK’nin ise yamaçtaki bazı tünellerde gizlenen güçleri olduğu belirtiliyor.

PKK güçleri üç tepenin alınması haberini kendi medyasında sıradan bir olay gibi verse de aslında üç tepenin alınması savaşın kaderini değiştiriyor.

Tepe FM Zap vadisine hakim olan bu tepe Gunde Filla denen Binavi köyünün üzerinde ve tüm Zap vadisine kuş bakışı hakim bir tepe. Tepe Cudi ise Zap ve Türk devletinin daha önce işgal ettiği Sinya vb tüm tepe ve dağlık bölgeye hakim.

Hakkari tepesi ise Zap ve Metina dışında Amediye şehir merkezine de hakim bir tepe. Geçen yıl Peşmerge güçleri Hakkari tepesi yakınlarındaki üç tepeyi tutmuştu. PKK güçlerine Hakkari Tepesi ve Cudi tepesinin işgalden kurtulması için Peşmerge güçlerine devredilmesi önerilmiş fakat PKK bunu kabul etmediği gibi Hakkari tepesi yakınlarında ki Peşmerge güçlerine füze ile saldırarak 5 Peşmerge’yi şehit etmişti.

Diğer Haberler