KDP ve YNK’nin kritik toplantısı sonuçlandı: Hükümete destek yenilendi, diyalog devam edecek

KDP ve YNK'nin kritik toplantısı sonuçlandı: Hükümete destek yenilendi, diyalog devam edecek

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) heyetleri başkent Erbil’de bir araya geldi. Toplantıda Başkan Neçirvan Barzani ve KYB Eş Genel Başkanı Bafıl Talabani de hazır bulundu. taraflar arasındaki kopan ilişkiyi sağlamak için kritik önem taşıyan, toplantı pozitif bir ortam yarattı.

Bugün KDP ile KYB politbüroları Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve KYB Eş Başkanı Bafıl Talabani’nin katımıyla Erbil’de toplandı.

Toplantıya KDP cephesinden; Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani , Politbüro üyeleri Hoşyar Zebari, Azad Berwari, Mahmud Muhammed, Rebwar Yalda, Cafer Eminki’nin yanısıra Yönetim Kurulu üyeleri Dılşad Şehab ve Ali Hüseyin yer aldı.

KYB’den ise Kubat Talabani, Derbaz Kosret Rasul, Rızgar Ali, Xesraw Gul Muhammed, Şalaw Ali Askeri, Soran Cemal Tahir Emin, Politbüro sekreteri Ferid Eseserd ve Süleymaniye Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Vahap Halepçeyi katıldı.

Görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada, görüşmede Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki mevcut durum ve ortak işbirliğinin temellerinin ele alındığı belirtildi.

Neçirvan Barzani’nin girişimi ve Süleymani ziyaretinin ardından “diyalog ve normalleşme” için uygun bir ortam oluştuğuna dikkat çekilen açıklamada, prensip olarak ortak çalışmaların devam edeceği kaydedildi.

Açıklamada, iki partiden ortak bir heyetin Kürdistan Parlamentosu seçimleri konusunu görüşeceği belirtildi.

KDP ve KYB’nin Kürdistan Bölgesi hükumeti ve meşru kurumlara olan desteklerini yineledikleri açıklamada, tarafların bir birine karşı medya kampanyalarını durduracakları ifade edildi.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Ulusal İlişkiler Sorumlusu Ali Hüseyin, “KDP ve KYB, diğer partiler ile birlikte birbirini tamamlıyor” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Danışmanı Dilşad Şahab da, tarafların, Başkan Neçirvan Barzani’nin Süleymaniye’de siyasi partiler ile ulusal meseleleri çözmek, bu temelde diyalog platformu oluşturmak amacıyla yaptığı görüşmelerin ardından bir araya geldiğini söyledi.

Neçirvan Barzani 22 Mayıs tarihinde Süleymaniye’ye yaptığı ziyarette “ulusal birlik” amacıyla siyasi taraflar ile bir araya gelmişti. Barzani burada yaptığı görüşmeler ardından “Halkımızın çıkarları için birlikte hareket etmeliyiz” demişti.

Diğer Haberler