Gazetecilerin Bağımsızlıklarını ve Haklarını Takip Komisyonun’dan PKK’nin Radyo saldırısına dönük açıklama

Gazetecilerin Bağımsızlıklarını ve Haklarını Takip Komisyonun'dan PKK'nin Radyo saldırısına dönük açıklama

Gazetecilerin Bağımsızlıklarını ve Haklarını Takip Komisyonu, Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) Duhok’ta bir Tv. ve Radyo kanalına yönelik gerçekleştirdiği saldırıya yönelik kınama mesajı yayımladı.

Kınama mesajında şu hususlara yer verildi: “Xani Merkezi’nden yapılan bilgilendirmeye göre, atılan bir roket uydu kulesine isabet etmiş ve bu nedenle Tv. ve radyo yayınları durmuş, ciddi anlamda maddi bir zarar oluşmuş. Tv. ve radyo kanalına yönelik roket saldısı PKK tarafından gerçekleştirildiği teyit edilmiştir. Bu bölgede gazetecilerin ve medya kuruluşlarının bu şekilde hedef alınmasının tek amacı bölgedeki huzuru bozmak olduğu aşikardır. Bu nedenle medyanın hedef alınması kesinlikle bilinçli bir tercih olarak önümüze çıkmaktadır. Bölgede yaklaşık olarak 10 farklı medya kuruluşu görev yapmaktadır. Bu her iki medya kurumunun hedef alınması, medya ve basın özgürlüğünü hedef alarak, gazetecilerin bağımsız ve özgür çalışmalarını sekteye uğratmaya yöneliktir. Bu şekilde yapılan saldırılar medya ve basın kurumlarında çalışan gazetecileri korkutarak doğru ve dürüst haber yapmalarını engelleme hevesidir.”

Gerçekleştirilen saldırıların bağımsız gazetecilik ilke ve prensiplerine karşı bir saldırı olduğuna dikkat çekilen açıklamanın devamı şu şekilde: “Komisyon olarak bu saldırıları en sert şekilde kınıyoruz. Saldırıların gerçekleştiği medya kurumlarında çalışan gazetecilerin herhangi bir zarar görmediklerini ümit ediyoruz. Bu temelde, uluslararası gazetecileri koruma kuruluşlarının, ilgili tarafların ve Kürdistan Bölgesi Gazeteciler Sendikası’ndan talebimiz; bu konuya ilişkin inceleme heyetlerinin kurulması ve olayın ciddi anlamda araştırılmasını talep ediyoruz. Saldırıyı düzenleyenlerin cezalandırılmasını ve bu türden saldırıların son bulması gerektiğini belirtiyoruz.”

Diğer Haberler