İTO İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödüllerini bu yıl Şenyaşar Ailesinin “Adalet Nöbeti” ve Boğaziçi Direnişi Birleşenlerine verdi

İTO İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödüllerini bu yıl Şenyaşar Ailesinin"Adalet Nöbeti" ve Boğaziçi Direnişi Birleşenlerine verdi

Diş hekimi Sevinç Özgüner adına verilen “İnsan Hakları Barış ve Demokrasi” ödülü bu yıl Şenyaşar ailesi ve Boğaziçi Direnişi Birleşenleri’ne verildi.

İstanbul Tabip Odası (İTO), her yıl katledilen diş hekimi Sevinç Özgüner anısına düzenlediği “İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödül ve Anma Töreni”nin 32’ncisini Cağaloğlu’nda bulunan binasında yapıldı.  Saygı duruşuyla başlayan törende, Şenyaşar ailesinin “Adalet Nöbeti”ni ve Boğaziçi Direnişi’nin eylemlerini gösteren sinevizyon gösterimi sunuldu.

Şenyaşar Ailesine ödülünü, Emine Şenyaşar’a TTB Genel Başkanı Şebnem Korur Fincancı verdi. Boğaziçi Direnisi Birleşenleri’ne adına İTO Başkanı Nergis Erdoğan, Prof. Lale Akarun’a verdi.

Oğlum bırakılana kadar mücadele edeceğim

Ödülü aldıktan sonra konuşan Emine Şenyaşar, “Oğlum Fadıl serbest bırakılana kadar adliye önünden gitmeyeceğim. Adalet istiyorum ama adalet yok. Oğlumu çok dövdüler. Biz artık yorulduk. Hastaneyi bir gecede boyadılar kanlardan dolayı. Bu hükümetin adaleti yok. Bu adam vekil olamazdı devlet arkasında diye vekil oldu. Adliyenin önüne gidiyorum beni gözaltına alıyorlar, oğlumu dövüyorlar ama ben oğlum serbest bırakılana kadar mücadele edeceğim” diye vurguladı.

Umudumuzu kaybetmedik

Boğaziçi Direnişi Birleşenleri adına ödülü alan Prof Dr. Lale Akarun ise Şenyaşar ailesinin yanında kendi mücadelelerinin bir şey ifade etmediğini dile getirdi. Akkarun, bu iki mücadelenin ortak yanının adaletten vazgeçmemek olduğunu söyledi. Akkarun, “Bizim de açtığım davalar var çünkü yüksek öğretime yapılan saldırılar hukuka aykırı şekilde yapılıyor. Yapılan her idari işleminin hukuka aykırı olduğunu gösteren yönetmelik var. Bu davaların uzun vadede kabul edileceğini ve kazanımla sonuçlanacağını umuyoruz. Kabul etmiyoruz vazgeçmiyoruz çünkü umuda olan inancımızı kaybetmedik”  şeklinde konuştu.

Diğer Haberler