Topal Osman’ın fotoğrafı Diyarbakır’da dolaştırıldı: “Size Giresun yeter!

Topal Osman'ın fotoğrafı Diyarbakır’da dolaştırıldı “Size Giresun yeter!

Topal Osman Diyarbakır’da: “Size Giresun yeter” Diyarbakır’ın Lice ilçesinde düzenlenen Off Road Festivali’nde, Koçigirî İsyanı’nda aralarında çocuk ve kadınların da olduğu on binlerce Kürdü katleden Topal Osman fotoğraflı otobüs kent merkezinde gezdirildi.

Diyarbakır’da, Giresunlu Vali Yardımcısı Murat Yıldız’ın önerisiyle ve Giresun Valiliği iş birliğiyle düzenlenen Off Road Festivali’nde, kentte Topal Osman’ın fotoğrafı dolaştırıldı.

Lice ilçesinde düzenlenen festival sırasında kent merkezinde üzerinde Topal Osman’ın fotoğrafının bulunduğu Giresun Valiliği otobüsü otobüs gezdirildi. Araç üzerinde Topal Osman’ın silahlı fotoğrafının yanı sıra “Size Giresun yeter” yazısı da yer aldı.

Olaya sosyal medyada tepki yağarken, çok sayıda sosyal medya kullanıcısı söz konusu fotoğrafın “Kürtlere mesaj” niteliği taşıdığını not düştü.

Topal Osman kimdir?

Bir çete reisi olan Topal Osman, Sakallı Nurettin Paşa ile birlikte Koçgirî İsyanı’nda aralarında çocuk ve kadınların da olduğu on binlerce Kürdü katletmişti. Topal Osman Kürtlerin yanı sıra, Ermeni ve Rumlara karşı giriştiği katliamlarla da ünlüdür.

Karadeniz’de Rumlar ve Ermeniler, Sivas’ta da Kürtlere dönük kanlı saldırılarda ismi geçen Topal Osman’ın, faili meçhullerde adı geçen Veli Küçük tarafından Giresun’un Dereli ilçesine heykeli de dikilmişti.

Diğer Haberler