Kürdistan için önemli ziyaret: Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Süleymaniye’de

Kürdistan için önemli ziyaret: Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Süleymaniye’de

Kürdistan Bölgesi Başkanı ve Peşmerge Güçleri Başkomutanı Neçirvan Barzani, Süleymaniye’deki Kaleçolan Askeri Akademisi’nin mezuniyet törenine katıldı. Ziyaretin rutin bir ziyaret olmak dışında Kürdistan Bölgesindeki siyasi gerginlikleri önlemek, güçler arası bir uzlaşı yaratmak için de önemli bir adım olduğu dile getiriliyor.  Barzani’nin siyasi partilerle de görüşmesi bekleniyor.

Neçirvan Barzani Bafel Talabani ve Kubad Talabani’nin de hazır olduğu törende bir konuşma yaptı. Konuşmada önemli hususlara dikkat çekildi. Özellikle birlik ve partisel çatışmaların durması konusunda yaptığı konuşmalar önemliydi. 
Barzani konuşmasında Peşmerge güçlerinin birleştirilmesinin önemine değindi.

Barzani “Peşmerge güçlerinin bir çok birliği Peşmege Bakanlığı’na bağlandı. Bu KDP ve KYB’nin büyük başarısıdırPeşmerge’nin emeği ve onurunun korunması için Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi zorunludur.KDP ve KYB kararlı olmalıdır. Partiler, Peşmergeler üzerindeki hakimiyetine son vermelidir.Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi kriz tüm halkın yaşamını etkilemektedir.Kürdistan halkına, partilerin Peşmerge hakimiyetine son vermesi için söz vermeliyiz.” dedi. 

Mezuniyet merasimi sonrasında Neçirvan Barzani, Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Değişim Hareketi (Goran), Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtû) ve Kürdistan Adalet Topluluğu Partisi (Komel) yetkilileri ile görüşmeler yapacak. Yapılan görüşmelerde Kürdistan Bölgesinin Irak ile ilişkileri, Bağdat’ta ki anti-Kürdistani cepheye karşı mücadele vb konuların ele alınması bekleniyor. 

Barzani ziyareti Kürdistan Bölgesindeki iç gerginliklerin azaltılması için önemli bir fırsat olarak görülüyor.

Diğer Haberler