PKK’den Türkiye’nin elini güçlendiren İsveç eylemleri

PKK’den Türkiye’nin elini güçlendiren İsveç eylemleri

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği için yaptığı başvurular etrafından gelişen tartışmalar devam ediyor. Bu tartışmaların odağında ise NATO toplantısında iki ülkenin üyeliğini veto edeceğini söyleyen Türkiye var. Türkiye iki ülkenin üyeliğine ise PKK çalışmalarına verdikleri destek nedeni ile karşı çıktığını söylüyor.

Tüm bu tartışmalar sürerken PKK’den Türkiye’nin elini güçlendirecek bir hamle geldi. PKK kendisine bağlı gençlik hareketi üyeleri aracılığı ile Stokholm merkezde dev bir PKK bayrağı açtı. Stockholm’ün en ünlü caddesi Kungsgatan’da açılan PKK bayrağını PKK medyası büyük bir gururla ve videolu yayınladı.

Türkiye’ye “bakın biz buradayız” demek anlamına gelen videoya Kürtlerden de tepki geldi. Pek çok kişi ve siyasetçi PKK’nin bu eylemlerinin provokatif ve anlamsız olduğunu belirtti.

PKK NATO karşıtı eylemlere de katılmış

Fakat ilginç olan PKK’nin 6 Mayıs’ta İsveç’de de bazı anarşist gurupların “İsviçre NATO’ya girmesin” eylemlerine katılmış olmasıydı. NATO üyeliğine karşı çıkan marjinal bir guruba katılarak YPG ve PYD bayraklarının yanı sıra bazı PKK sembollerini de eylemde kullandılar.

PKK’nin NATO ve Batı karşısındaki tutarsız, açıklama ve eylemlerine bakıldığı zaman yapılanların sonuç olarak sadece Türk devletinin istifade edeceği sonuçlar doğurduğu görülüyor. Çünkü Türkiye bu iki ülkenin NATO üyeliğinden bazı tavizler koparmak istiyor. NATO ülkelerinin çoğu da bu tavizleri vermeye hazır. Ayrıca İsveç ve Finlandiya da bu konuda birçok taviz verecek gibi görünüyor. Türkiye daha çok taviz almak için çıtayı yüksek tutuyor. En son olarak bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan; “PKK’ye YPG’ye bu denli ülkelerinde ev sahipliği yapacaklar, yürüyüşse yürüyüş, paçavralarını köprü üstlerine, her yere asacaklar. Bunlar, ülkemdeki terör kaynaklarını teşvik edip, bunlara ciddi manada parasal destekler de verip, bunlara silah desteği veren bu ülkeler. Kendilerine de söyledik.” dedi.

Erdoğan’ın açıklaması ile PKK’nin yaptığı eylemlerin ve NATO karşıtlığının Türk devletinin elini güçlendirdiği tekrar ortaya çıktı.

 

Diğer Haberler