Günlerdir aranan 13 yaşındaki küçük Agrîn’i Ciwanen Şoreşger kaçırmış

Günlerdir aranan 13 yaşındaki küçük Agrîn’i Ciwanen Şoreşger kaçırmış

Annesi ile çarşıya gittikten sonra bir anda ortadan kaybolan küçük Agrin’i Ciwanen Şoreşger adlı PKK’ye bağlı gurubun kaçırdığı öğrenildi.

15 Mayıs günü annesi ile Kamışlo’da çarşıya giden 13 yaşındaki Agrin bir anda ortadan kaybolmuştu. Annesinin çevreye sorması ve güvenlik güçlerine baş vurmasına rağmen bir sonuç alınamamıştı. Ali TV programlarına katılarak kızı hakkında bilgisi olanların kendilerine ulaşmalarını istedi. Aile günlerdir Özerk yönetime bağlı kadın, gençlik ve güvenlik kurumlarının kapılarını aşındırıyor. Buna rağmen kendisine herhangi bir şey söylenmedi. Güvenlik güçlerinin harekete geçmemesi küçük Agrin’in Ciwanen Şoreşger tarafından kaçırılmış ola bileceğini akıllara getirdi. Sonuçta öyle oldu.

Aile son olarak kızlarının Ciwanen Şoreşger tarafından kaçırıldığını öğrendi. Fakat yaptıkları tüm başvurulara rağmen bir sonuç almadılar. Ve çocuklarının nereye götürüldüğü kendilerine iletilmedi.

2009 doğumlu olan küçük Agrin’in ailesi ise çaresiz.

PKK’nin Rojava’daki genlik örgütü olan Ciwanen Şoreşger adlı örgüt PYD ile aynı koordinasyonda yer alıyor. Şu ana değin onlarca çocuk kaçırıldı.

Diğer Haberler