Süleymaniye: PKK’nin daha önce ajan olduğu iddiası ile tutukladığı Kuzey Kürdistanlı Zeki Çelebi’ye silahlı saldırı

Süleymaniye: PKK’nin daha önce ajan olduğu iddiası ile tutukladığı Kuzey Kürdistanlı Zeki Çelebi’ye silahlı saldırı

Dün gece geç saatlerinde Süleymaniye’de Baxtiyari semtindeki restoranından çıkan Kuzey Kürdistanlı esnaf Zeki Çelebi silahlı saldırıya uğradı. Motosikletli iki kişinin beş kurşunla yaraladığı çelebi ameliyata alındı.

Saat 23:00 civarında gerçekleşen olayda yaralanan Çelebi’nin sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Çelebi’nin Van’ın Erciş ilçesinden olduğu ve PKK’ye bağlı Mezopotamya işçi Derneği’nin resmi başkanı olduğu belirtiliyor.

Süleymaniye’deki yerel kaynaklar Zeki Çelebi’nin 12 yıldır Süleymaniye’de yaşadığını ve 2017 yılında PKK tarafından Türk ajanı olmakla suçlanarak 8 ay tutuklanarak kandile götürüldüğü belirtiliyor.

PKK’nin 2017 Eylül ayında Süleymaniye’de Mit üyesi iki kişiyi kaçırmasının ardından çevresindeki Kuzey Kürdistanlılara dönük de bir tutuklama furyası gerçekleştirildiği belirtiliyor. O dönem HDP Süleymaniye sözcüsü olan Zeki Çelebi eğitme gidiyorsun diyerek tutuklanıyor. 8 ay tutuklu kalan Zeki Çelebi’nin ailesinin girişimleri sonucu bırakıldığı belirtiliyor. Zeki Çelebi hakkında Mezopotamya İşçi Derneği’nin PKK’li kadroları tarafından yurtseverlikten atılmayacağı ama kendisini ispatlaması beklendiği açıklaması yapılıyor.

Zeki Çelebi’nin resmi olarak Mezopotamya İşçi Derneği başkanı olduğu fakat başkanlığının sadece formalite olduğu belirtiliyor. Zeki Çelebi’yi vuran kişilerin kim olduğu konusunda ise şu ana değin herhangi bir bilgiye ulaşıla bilmiş değil.

Diğer Haberler