Ahlaksız, Yeni Yaşam Gazetesi “IŞİD’liler Peşmerge kıyafeti ile operasyona katıldı” iftirasını sildi

Ahlaksız, Yeni Yaşam Gazetesi “IŞİD’liler Peşmerge kıyafeti ile operasyona katıldı” iftirasını sildi

PKK medyası günlük olarak yalan haber yayarak kendi taraflarını kışkırtmak ve motive etmeye devam ediyor. Sürekli gerçekle hiçbir ilgisi olmayan haber yayan PKK medyası son zamanlarda yalan haberlerin ilerde kendilerine mal olmasını engellemek için haberi birkaç gün sosyal medyada tuttuktan sonra sitelerinden kaldırıyor.

PKK’nin Yeni Yaşam adlı Türkiye’de yayın yapan PKK medyası Peşmergelere ve Kürdistan Bölgesine nefret kusan medyadan sadece bir tanesi. Yeni Yaşam adlı gazete son olarak ahlaksız bir habere imza atmıştı. Haberde “5 bin IŞİD’li Peşmerge kıyafeti giyerek sınıra getirildi” denmişti. PKK’nin Takor Zerdeşt adlı muhabirine dayanan haberde IŞİD’lilerin Peşmerge kıyafeti giyerek TSK ve PKK çatışmalarının yaşandığı Metina ve Şeladize hattına geldiğini iddia edilmişti.  Ayrıca yapılan yalan haberin yanında “şerefli Peşmergeler göreve” çağrılmıştı.

Yeni Yaşam Gazetesi 9 mayıs günü yayınladığı haberi dün gece sitesinden sildi.

Büyük bir yalansöyle ve inandır

Medya uzmanları PKK medyasının halkı kışkırtacak “büyük yalanlar” söylediğini daha sonra ise işten sorumluluklarının bilinmemesi için silindiğini düşünüyorlar.

PKK medyası özellikle son yıllarda yaptığı yalan haberler nedeni ile güvenirliliğini oldukça yitirmiş durumda. PKK’nin bazı gerilla muhabirleri değişik adlarla, hiçbir sorumluluk almadan yalan bilgiler yayıyor. PKK medyası da sahte muhabirlerin, kurgu haberini yayıyor.

Peşmerge komutanı neler söyledi?

Darka Mazi yayın ekibi PKK’nin Yeni Yaşam gazetesinin haberini silmeden önce haberin gerçeğini araştırmak için alanda bulanan Peşmerge güçlerine baş vurdu. Söz konusu haberi ilettiğimiz alandaki Peşmerge komutanları haber “Yalan, hatta sadece yalan değil, ahlaksız, iğrenç bir yalan. Bu yalan haber bizi değil onların gerçek yüzünü yansıtıyor” dedi.

Peşmerge komutanı konuşmasında “Biz IŞİD’e karşı binden fazla şehit ve gazi verdik. Hala cenazelerimizi arıyoruz.  Bizim hiçbir Peşmergemiz  hiçbir siyasetçimiz IŞİD’in bırakın Peşmerge kıyafeti giymesini, bu topraklara adım atmasını bile kabul etmez.  IŞİD bizim düşmanımızdır. Fakat bu haberi yapanlar en az IŞİD kadar Kürt ve Kürdistan karşıtı ve an az IŞİD kadar kötüdürler.” dedi.

PKK’ye dur diyecek şerefli bir gerilla yok mu? 

Peşmerge komutanı ayrıca “Haberi yapanlar sadece bize hakaret etmemiş kendi okuyucularına da hakaret etmiş, aptal muamelesi yapmış. Böyle bir habere inan kişini zaten zekâ seviyesi düşüktür. 5 bin kişi getirilmiş deniyor.  5 bin kişi bir kasaba demektir. Şimdi böyle bir şey Kürdistan’da oluyor ama Kürdistan halkı bilmiyor, Türkiye’de yayın yapan bir gazete biliyor. Bu bile haberi kuşkulu kılar” dedi.

Peşmerge komutanı son olarak “Acaba gerilla içinde PKK’nin bu rezil yalanlarına tavır koyacak şerefli bir gerilla yok mu?” dedi.

PKK medyası Peşmergeler Türk ordusu ve PKK arasında çatışma yaşan yerlerde bile olmadığı halde sürekli olarak Peşmerge’yi ve Kürdistan bölgesini hedef gösteriyor. Bu tutumda özellikle sosyal medyada büyük tepki çekiyor.

Diğer Haberler