Firenso Herîrî’nin ‘PKK Neden Böyle Yapıyor?’ kitabı Kürtçe’nin Kurmanci lehçesine çevirildi

Firenso Herîrî’nin'PKK Neden Böyle Yapıyor?' kitabı Kürtçe’nin Kurmanci lehçesine çevirildi

Firenso Herîrî’nin, Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) yalan ve sahtekarlıklarını kaleme aldığı “PKK neden böyle yapıyor” kitabı Kürtçe’nin Soranca lehçesinden Kurmanci lehçesine çevirildi. Tercümeyi yapan Dilovan ElÎ yaptığı açıklamada, Kuzey Kürdistan’daki halkımızın PKK’nin gerçeklerini öğrenmeleri için bu tercümeyi yaptığını belirtti.

Kahraman Şehitlerden Firenso Herîrî “PKK neden böyle yapıyor” kitabını 2000 yılında Kürtçe’nin  Soranca lehçesinde yayımlamıştı.

Tercüman Dilovan Elî’de Soranca olan bu kitabı Kürtçe’nin Kurmanci lehçesine çevirdi.

Tercüme gerekçesi ve sürecine ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Dilovan Elî, Şehit Firenso Herîrî’nin Birayetî yayım evinde basılan Soranca kitabı Kürtçe’nin Kurmanci lehçesine çevirdiğini dile getirdi.

Dilovan Elî açıklamasında, bu tercümeyi yapmasındaki amacının Güney Kürdistan ve özellikle Kuzey Kürdistan halkının PKK gerçekliğini daha yakından tanıması, neden çocuklarını kandırarak savaş ortamlarına sürdüğünü ve öldürttüğünü daha iyi anlamalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

Kitabın içeriğine ilişkin de açıklamalarda bulunan Elî, Firenso Herîrî’nin kitabında PKK’nin yalan ve sahtekarlıklarına, özellikle Cemil Bayık’ın Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ile Kürdistan Bölgesi’ne yönelik iftiralarına belgeler ve ispatlarla cevap verdiğini, PKK’nin nasıl farklı istihbarat kurumları tarafından yönlendirildiğini gözler önüne serdiğini söyledi.

PKK’nin Türkiye örgütlenmesi olduğunu ve Kürdistan Bölgesi’yle hiç bir alakası olmadığını vurgulayan Dilovan Elî açıklamasının sonunda, bu söylemi PKK’nin kendisinin de kullandığını belirtti.

Diğer Haberler