PKK medyası Peşmerge güçlerinin düşürdüğü kendi dronunu KDP dronu diye servis etti

PKK medyası Peşmerge güçlerinin düşürdüğü kendi dronunu KDP dronu diye servis etti

PKK medyası Kürdistan Bölgesi karşıtlığı yapmak için her gün yeni bir yalan haber servis ediyor. Bu haberlerden biri de geçtiğimiz 6 Mayıs günü Gerilla TV’de yayınlanan “HPG güçleri KDP dronunu düşürdü” başlığı ile servis edildi.
Gerilla TV’de yayınlanan görüntülerde düşürülmüş bir dron yayınlanmıştı.

Haberde “4 Mayıs günü saat 17:30’da Akrê ilçesine bağlı Bakırman nahiyesindeki KDP üssünden 1 dron kaldırılarak Garê bölgesindeki gerilla noktalarının üzerine gönderilmiştir. Askeri keşif amacıyla gönderilen bu dron güçlerimiz tarafından vurularak düşürülmüştür.” denmişti.
Darka Mazi kaynakları düşürülen dron konusunda yetkili ve yerel kaynaklara başvurmuş, düşürülen dronun PKK’nin kendi dronu olduğu öğrenilmiştir. PKK Akreye bağlı Bakirman alanında ki mevzilenmiş Peşmerge güçlerinin üzerinden dron uçurarak keşif çalışmaları yapmak istemiştir. Bunun üzerine Peşmergeler yerden uzun namlulu silahlara dronu vurmuştur. Vurulan dron PKK güçlerinin olduğu alanlara düşmüş ve PKK tarafından da Peşmerge dronu olarak yayınlanmıştır.

PKK kaynakları sadece dronun kime ait olduğu konusunda değil birçok konuda yalan söylemiştir. Bu yalanlardan biri de dronun hafızasından çıkan bilgilere göre dronun daha önce Türk devletine istihbarat sağladığı, bu dron tarafından geçmişte çekilen yerlerin Türk uçaklarınca vurulduğu hususuydu.

PKK medyası Kürt güçlerini karalamak için hiçbir medya etiğini ve yurtseverlik ilkelerini gözetmeden yalan haberler yapıyor ve algı yaratmaya çalışıyor.

Diğer Haberler