Bir çocuk daha Türk mermilerinin kurbanı oldu

Bir çocuk daha Türk mermilerinin kurbanı oldu

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yaşayan ve 6 Mayıs’ta Türkiye’nin kontrolündeki Serêkaniyê kentinden açılan ateşle başına isabet etmesiyle ağır yaralanan 10 yaşındaki Yusuf Gök hayatını kaybetti.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi’nde ailesi ile birlikte yaşayan 10 yaşındaki Yusuf Gök Türkiye’nin kontrolündeki Serêkaniyê kentinden ateşlendiği iddia edilen kurşunun başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanmıştı.  Evin penceresinden giren kurşunun hedefi olan Gök, önce Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne ardından Urfa  merkezindeki başka bir hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınmıştı.

Duvar’dan Fatma Keber’in haberine göre; Yusuf Gök’ün amcası Halit Gök , “İki gün önce beyin ölümü gerçekleşmişti, kalbi çalışıyordu, bu sabah kalbi de durdu, maalesef kaybettik. Bizim içimiz yandı başkasının içi yanmasın” ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanı Soylu’nun da kendilerini aradığını belirten Halit Gök, “Sağ olsun devletimiz bu süreçte bizi yalnız bırakmadı. Bakan, vali, büyükşehir belediye başkanı… Hepsi aradılar bu süreçte. Ama önlem alınması gerekiyor” diye konuştu.

Urfa Baro Başkanı Mehmet Velat İzol da Twitter’dan konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Sınır ötesi kontrolsüz güçler Ceylanpınar halkının can güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. Süregelen ve sivil vatandaşların yaşam hakkını ihlal eden bu saldırıların bir an önce durdurulması için sorumlu tüm kurumları göreve davet ediyoruz” dedi.

Diğer Haberler