Ciwanen Şoreşger’in kaçırdığı 12 yaşındaki, Afrinli göçmen kızın babası konuştu: Kızım eve dönmek istiyor, izin vermiyorlar

Ciwanen Şoreşger'in kaçırdığı 12 yaşındaki, Afrinli göçmen kızın babası konuştu: Kızım eve dönmek istiyor, izin vermiyorlar

Rojava’da 7 ay önce PKK’ye bağlı “Ciwanên Şoreşger” adlı çete gurubu üyelerince kaçırılan 12 yaşındaki Meryem Ferid Muhammed’in babası, silah altına alınan kızının geri getirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Meryem Ferid Muhammed, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Türkiye destekli silahlı grupların Efrin’e yönelik işgalinin  başlaması ile birikte 2018 yılı başlarında ailesi ile birlikte Kobani’nin Şerane köyüne göç etti.

12 yaşındaki Meryem’in babası kızının 31 Ekim 2021 tarihinde Devrimci Gençlik üyelerince kaçırıldıktan sonra her yerde aradığını belirtti.

Rûdaw bültenine katılan baba Ferid Muhammed, PYD’ye bağlı Devrimci Gençlik üyeleri tarafından kaçırılan kızını Demokratik Suriye Güçleri’nden (DSG) kendisine gelen bir telefon sonrası Haseki’de gördüğünü, ancak kızını kendisine verilmeyerek başka bir yere götürüldüğünü söyledi.

O tarihten sonra kızından haber alamadığını dile getiren Muhammed, “Meryem benim tek kızım. Devrimci Gençlik onu kaçırdı. Kızımın evine gönderilmesini istiyorum” dedi.

Kızının götürülmesinden sonra duyduğu üzüntüden dolayı hasta düştüğünü belirten baba, “Kızımla görüştüğümde eve dönmek istiyordu, izin vermediler” şeklinde konuştu.

Kızını geri getirmek için Rojava’daki birçok kuruma başvurduğunu söyleyen Ferid Muhammed, ilgili kurumların “bu bizim işimiz değil” diyerek onu başlarından savdıklarını söyledi.

Ciwanen Şoreşger adlı PKK’ye bağlı çete gurubu çocuk yaştaki pek çok kişiyi ailesinin rızası olmadan kaçırarak askeri ve siyasi eğitime tabi tutuyor. Eğitm sonunda ikna olmayan ve eve dönmek isteyen çocukları Kandil, Gare gibi uzak yerlere gönderilerek firar etmeleri önleniyor. Ailelerin tüm girişimlerine rağmen çok az sayıda çocuk ailesine geri verildi. Genelde de medyada gündem olan ve tepki çeken olaylar sonrası PYD yönetimi bu çocukları geri vermek zorunda kaldı.

Diğer Haberler