Siyasetçi Mergasorî: PKK Kürdistan karşıtı güçlerle ortak hareket ediyor

Siyasetçi Mergasorî: PKK Kürdistan karşıtı güçlerle ortak hareket ediyor

 Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) önceki dönem Milletvekillerinden Neda Mêrgesorî yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) çatışma ve şiddet yoluyla Kürdistan Bölgesi’nin elde ettiği kazanımları zayıflatmak istediğini, bu şekilde bölge ülkeleri karşısında zayıflayarak teslim olmasını istediğini belirtti.

PDK’nin önceki dönem Irak Parlamentosu Milletvekili Neda Mêrgesorî Basnews’e yaptığı açıklamalarda, PKK’nin çatışma ve şiddet yoluyla Kürdistan Bölgesi kazanımlarını zayıflatmayı hedef aldığını, buna bağlı olarak Haşdi Şabi’nin bu yaklaşımdan güç alarak bazı zamanlarda Kürdistan Bölgesi’ne füzeler attığını ifade etti.

Neda Mêrgesorî açıklamasında, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ni zayıflatarak bölge ülkelerin taleplerine teslim olmasını amaçladığını dile getirdi.

PDK’li eski milletvekili açıklamasının devamında, Kürdistan Bölgesi’nin güçlü bir yönetime sahip olduğunu ve bu nedenle PKK’nin hedeflediği amaçların asla hayata geçemeyeceğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’nin İngiltere ziyaretinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Mêrgesorî açıklamasının sonunda şu hususlara dikkat çekti: “Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’nin İngiltere ve Birleşik Arap Emirliklerine gerçekleştirdiği ziyaretler, Kürdistan Bölgesi’nin ekonomik, diplomatik ve siyasal olarak daha güçlü kazanımlar elde etmesine neden oldu. Bu ziyaretler Kürdistan karşıtı olanlarda endişe yarattı. Bunun için PKK ve Haşdi Şabi gibi taşeronları aracılığıyla Kürdistan Bölgesi’nin gelişiminin önüne engeller çıkartmaya çalışıyorlar. Buda açık bir şekilde gösteriyorki PKK ve yandaşları Kürdistan Bölgesi karşıtı güçlerle beraber hareket ediyor ve onlara hizmet ediyorlar.”

Diğer Haberler