Ezidi Ruhani Meclisi Danışmanı: Ezidilere hizmet eden tek şey Erbil-Bağdat anlaşmasının uygulanması

Ezidi Ruhani Meclisi Danışmanı: Ezidilere hizmet eden tek şey Erbil-Bağdat anlaşmasının uygulanması

Ezdi Ruhani Meclisi Danışmanı Kerîm Silêman yaptığı açıklamada, yasadışı güçler Şengal’de bulunduğu müddetçe durumların daha da kötüleşeceğine dikkat çekerek bölgenin yasadışı güçlerin çıkarlarına kurban edilmemesi için bu güçlerin Şengal’den çıkarılması gerektiğini belirtti.

Ezidi Ruhani Meclisi Danışmanı Kerîm Silêman BasNews’e şu açıklamalarda bulundu: “Erbil ve Bağdat arasında Şengal için yapılan anlaşma, Şengal’deki durumunların normalleşmesi, huzur ve güven ortamının sağlanması için en iyi seçenektir. Her koşulda bu anlaşma Şengal halkına hizmet etmektedir.”

Kerîm Silêman açıklamasının devamında” Bu anlaşma, Şengal halkına hizmet ediyor. Çünkü bu anlaşmaya göre; Şengal’de bulunan tüm yasa dışı silahlı güçlerinin çekilmesinin yanı sıra yeni bir yönetim belirleyerek hizmet vermeyi amaçlıyor. Bu nedenle kent halkının anlaşmadan yararlanmasını istemeyenler anlaşmaya karşı çıktı.

Ezdi Ruhani Meclisi Danışmanı Kerîm Silêman açıklamasının sonunda şunları söyledi: “Hepimiz Şengal Dağı’nın stratejik bir konuma sahip olduğunu biliyoruz. Bu stratejik bölgeye sahip Ezdiler, yasa dışı milis gülerinin çıkarlarının kurbanı edilmemelidirler. Şengal’deki mevcut yasa dışı güçler Şengal halkının iradesine saygı göstermelidirler.”

Diğer Haberler