Duhok Polis Müdürlüğü Danimarkalı turistin hayatını kaybetmesine neden olan mayının kimin tarafından döşendiğini açıkladı

Duhok Polis Müdürlüğü Danimarkalı turistin hayatını kaybetmesine neden olan mayının kimin tarafından döşendiğini açıkladı

 Duhok Polis Müdürlüğü, dün Kani Masi kasabasında hayatını kaybeden Danimarka vatandaşı Torbjorn Haubroe Methmann’ın PKK’nin yola döşediği mayına bastığını açıkladı.

Hakkari’nin Çukurca ilçesi ile Duhok’un Amedi ilçesi arasındaki Serzêr Kapısı’ndan dün Kürdistan Bölgesi’ne bisikletle giriş yapan iki Danimarkalı turistten biri, Kani Masi kasabası kırsalında yola döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybetmişti.

Konu hakkında Duhok Polis Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yürütülen soruşturma kapsamında 28 yaşındaki Torbjorn Haubroe Methmann isimli Danimarka vatandaşının hayatını kaybetmesine neden olan mayının “PKK’liler tarafından yola döşendiğinin belirlendiği” ifade edildi.

“PKK bu tür eylemleri ile Kürdistan Bölgesi’ndeki huzura kastediyor” ifadelerine yer verilan açıklamada, vatandaşlara ve Kürdistan Bölgesi’ne gelen turistlere “şüpheli” olarak isimlendirilen bu bölgelere gitmemeleri çağrısı yinelendi.

Serzêr Kapısı’ndan Kani Masi tarafında geçen Johannes William Karlsson ve Torbjorn Haubroe Methmann, bir süre sonra Amedi’ye giden yoldan saptı.

İki turist daha sonra Baruxe köyü yakınında ilerlerken Torbjorn Haubroe Methmann saat 13:00 sıralarında yola döşenen mayına bastı.

Diğer arkadaşı Johannes William Karlsson’ın durumu güvenlik güçlerine haber vermesi üzerine bölgeye 122 Acil Servis ekipleri gönderildi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Methmann hayatını kaybetti.

Medyaya açıklamalarda bulanan  Kani Masi Sağlık Müdürü Ahmed Edni de, turistlerin geçtiği yolun Türk Silahlı Kuvvetleri ile PKK arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle yıllardır kullanılmadığını söyledi.

Diğer Haberler