Haşdi Şabi komutanından YBŞ’ye çağrı: Kendinizi PKK’den kurtarın

Haşdi Şabi komutanından YBŞ'ye çağrı: Kendinizi PKK'den kurtarın

PKK’nin Şengal’deki örgütlenmesi YBŞ’nin Irak ordusu ile çatışmasından sonra bir çevreden açıklamalar geldi. Bu açıklamalardan biri de Haşdi Şabi’nin Şengal komutanlarından Xal Ali tarafından yapıldı.

Xal’ın, resmi olarak Haşdi Şabi’nin bir parçası olan PKK’nin YBŞ adlı silahlı kurumu hakkında yaptığı dikkat çekici değerlendirmelerde PKK’nin Şengal halkını ele alışı, sürekli eylemlerde kullanması da eleştirildi.

Xal Ali, “Heşdi Şabi’nin 80’ininci birliği” diye adlandırdığı YBŞ’nin “bir takım yanlışlıklarının olduğunu, özellikle  2014’de PKK’nin bölgeye gelmesi ve YBŞ savaşçılarını eğitmesi ile birlikte bu yanlışların başladığını” belirterek  “Hep siyaset ile uğraşıyorlar. Şengal’de gösteriler yapıyor, Öcalan’ın posterlerini taşıyorlar. Halbuki yıllardır binlerce silahlı mensubu olan Öcalan ve PKK hiçbir zaman onları (Ezidileri) umursamadı. YBŞ’nin bu yanlıştan dönmesi ve kendini bu düşünceden kurtarması gerekir” ifadelerini kullandı.

Heşdi Şabi’nin Şengal komutanlarından Xal Ali, Şengal Direniş Birlikleri’nin (YBŞ) PKK ile ilişiklerini koparması gerektiğini söyledi..

Hewler’de yayın yapan Rudaw Televisyonuna konuşan Heşdi Şabi’nin Şengal’de konumlanan Laleş Tugayı Komutanı Xal Ali, gerginliğin Irak ordusu ile Heşdi Şabi’nin ilçede nasıl mevzileneceği konusunda yaşanan anlaşmazlıktan kaynaklandığını söyledi.

Xanesor, Dugur ve Sinune’deki bazı ortak kontrol noktalarında Irak ordusu ile YBŞ arasında çatışmaları “ordu ile Heşdi Şabi arasında  çatışma” diye nitelendiren Ali, zaten hassas olan bölgede sorunların büyümeden diyalog ile çözülmesinin daha doğru olacağını, bu temelde toplantıların sürdüğünü vurguladı.

YBŞ’nin “Irak silahlı kuvvetlerinin resmi bir parçası” olduğunu belirten Heşdi Şabi komutanı, “Biz daha önce Ninova Operasyon Odası Komutanlığı ve Heşdi Şabi Genel Komutanlığı’na YBŞ’nin Heşdi Şabi’ye bağlı 80’inci operasyonel birlik olduğunu resmi olarak iletmiştik” ifadelerini kullandı..”

Diğer Haberler