Ciwanên Şoreşger bu kez  14 ve 15 yaşlarındaki iki çocuğu kaçırdı

Ciwanên Şoreşger bu kez  14 ve 15 yaşlarındaki iki çocuğu kaçırdı

PKK’ye bağlı Ciwanen Şoreşger adlı çete gurubu çocukları kaçırmaya devam ediyor. Bu kez Kobani ve Qamişlo’da iki çocuk Ciwanen Şoreşger adlı gurup tarafından kaçırıldı.

Şakir Mihemed Hibo 14 yaşında ve 28 Şubat tarihinde Ciwanen Şoreşger çeteleri tarafından kaçırıldı. Ailesi Şakir’in Qamişlo’da Mûnir Hebîb caddesinde yürürken kaçırıldığını söylüyor. Şu ana değin de kendisinden bir haber alınmış değil.

Şakir Mihemed’in ailesi Ciwanen Şoreşger’in ofisine gittiklerini ama kendilerine “çocuğunuz burda değil” dendiğini söylüyor. Aile daha sonra Çocuk Koruma ofisine baş vuruyor. 1 Mart’ta yaptıkları bu başvurudan da şu ana değin bir sonuç çıkmış değil.

Şakir’in kaderini paylaşan diğer bir çocuk ise Fehed Ebdulrehman ve aydır kendisinden haber alınamıyor. Fehed ise 15 yaşında. Fehed yoksul bir ailenin çocuğu ve Sanayi bölgesinde çalışırken Ciwanen Şoreşger adlı çete gurubu tarafından kaçırılmış. Kaçırılma nedeni de aynı: savaşçı yapmak için kaçırılmış.

Fehed’in ailesi de Özerk Yönetimin pek çok kurumuna başvurmuş ama bir sonuç alamamış.

Ciwanen Şoreşger isimli çete gurubu Rojava’da PKK adına faliyet yürütüyor. Şu ana değin onlarca kez yaptığı hak ihlalleri nedeni ile gündeme geldi. Sivil insanlara saldırdı. Ayrıca zorunlu askerlik yasası adı altında çocuklar kaçırılıyor. Tüm tepkileri rağmen Ciwanen Şoreşger’in bu faliyetleri engellenmedi.

Diğer Haberler