PKK’lilerin saldırdığı Kürdistan Bölgesi İsviçre temsilcisi konuştu: Saldırganlar hakkında davacıyız

PKK'lilerin saldırdığı Kürdistan Bölgesi İsviçre temsilcisi konuştu: Saldırganlar hakkında davacıyız

Ellerinde PKK flamaları ile Kürdistan Bölgesi’nin İsviçre temsilciliği binasına girmek isteyen bir grup polis tarafından engellendi.

Dün öğlen saatlerinde bir grup, İsviçre’nin Bern kentinde bulunan Kürdistan Bölgesi temsilciliği binasını bastı.

Medya organlarına konuşan Kürdistan Bölgesi İsviçre Temsilcisi Dr Fevzi Qedur, ellerinde PKK flamaları taşıyan grubun temsilcilik binası önüne geldiğini, önce slogan attıklarını ardından da 9 kişilik bir grubun binaya girdiğini söyledi.

Qedur, içlerinden birinin bıçaklı olduğu grup üyelerinin tamamının polis tarafından gözaltına alındığını bildirdi.

Dr. Fevzi Qedur, “Binanın önünde toplanan grup belli ki planlı gelmişti. Önce slogan attılar, sonra içeri girdiler. Birinci kattaki kapı ve pencereleri kırdılar, bahçeyi dağıttılar” dedi.

Saldırganlar hakkında davacı olduklarını dile getiren Qedur, polisin eylem hakkında soruşturma başlattığını aktardı.

PKK tarafından servis edilen görüntelerde saldırıya uğrayan binanın KDP binası olduğu iddia ediliyor. İçeri giren saldırganlarında Qedur’a ısrarla KDP’den söz ediyor.  Qedur ise saldırganlara “Ben YNK’liyim” dediği görülülüyor.

“Türkçe konuşuyorlardı”

Öte yandan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Bern Temsilcisi Serbest Nerweyi de, “Göstericilerin bazıları Almanya’dan gelmişti. Sözde Türkiye’ye karşı protesto düzenlemek için gelmişlerdi ama çoğu Türkçe konuşuyordu” dedi.

Nerweyi, “Saldırının ardından çok sayıda vatandaşımız bizi arayarak binayı korumak için gelmek istediklerini söyledi. Ancak biz buna ihtiyaç olmadığını belirttik. Meselenin bu şekilde büyümesini istemiyoruz” şeklinde konuştu.

KDP temsicisi, “Gözaltına alınan kişiler haklarında açılan dava nedeniyle deport edileceklerdir. Çünkü yasalar böyle gerektiriyor” diye belirtti.

Diğer Haberler