Ezidi siyasetçi: PKK’nin Şengal siyaseti Ezidi jenosididir

Ezidi siyasetçi: PKK'nin Şengal siyaseti Ezidi jenosididir

Şengal Peşmerge Güçleri Komutanlarından Qasim Dirbo yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ile ona bağlı güçlerin Şengal’de yapmak istediklerinin Ezdi Kürtlere karşı jenosid olduğunu belirtti.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Qasim Dirbo, PKK ile ona bağlı askeri grupların Şengal’deki Araplara bir şey söyleyemediklerini ama Ezdi Kürtlerini cendere altına alarak eziyet ettiklerini ifade etti.

PKK ile ona bağlı askeri güçlerin şu an yaptıklarının Ezdi Kürtlerine karşı jenosid olduğunu söyleyen Dirbo, bu güçlerin amaçlarının Ezdi Kürtlerin Şengal’de kalmaması olduğunu dile getirdi.

PKK’nin amacının Şengallilerin hiç bir şekilde evlerine dönmemesi olduğunu belirten Dirbo, özellikle Xanesor, Sinûne, Siba Şêx Xidir ve Şengal Dağı’nda PKK’nin hakim olduğunu, halkın burada rahat bir yaşam kurmalarına müsade etmediklerini söyledi.

2014’ten bu yana yasal olmayan güçlerin müsade etmemesinden dolayı Şengal’de iyi hiç bir şeyin yapılmadığına dikkat çeken Qasim Dirbo açıklamasının devamında, Bağdat’In Şengal’de yaratılması gereken huzur ve rahat ortama destek olmadığını, hatta durumların öyle bir aşamaya geldiğini ve PKK’nin Irak ordu güçlerinden insanları esir aldığını vurguladı.

PKK’nin Irak ile Suriye arasındaki sınırın bir sisteme kavuşmasını istemediğini ifade eden Dirbo, bunu Rojava ile Şengal arasında istediklerini yapmak için izin vermediklerini ifade etti.

Türkiye’nin Şengal’e yönelik saldırıları hakkında da görüşlerini paylaşan Peşmerge Komutanı, Türkiye’nin PKK’yi gerekçe göstererek Şengal’e saldırmasından dolayı halkın çok büyük ceza çekeceğini, çünkü PKK’nin sadece halkın yaşadığı köy ve kutsal mekanlara yerleştiğini dile getirdi.

Dildo açıklamasının sonunda, IŞİD saldırıları nedeniyle 8 yıldır evlerinden uzakta kalan Şengal halkının evlerine dönemediklerini, buna karşın Ezdi Kürtlerini katleden IŞİD’lilerin ailelerin rahat bir şekilde döndüklerini, bu nedenle IŞİD’lilerin burada kıymetlerinin Ezdi Kürtlerden daha fazla olduğunu söyledi.

Diğer Haberler