YNK, PKK tarafından kaçırılan yöneticisi için sessiz

YNK, PKK tarafından kaçırılan yöneticisi için sessiz

 Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) yetkililerinden birisi Kürdistan İşçi Partisi (PKK) tarafından kaçırıldığı ama YNK’nin korkutuğu için sessiz kaldığı belirtiliyor. YNK medyası şu ana değin olayı gündemine bile almış değil.

YNK’li Yetkili Mihemed Merwan bir kaç gün önce Kürdistan Bölgesi’nin Raperin İdaresi’nde PKK’li silahlı güçler tarafından kaçırıldı.

Elde edilen bilgilere göre, YNK’li yetkili yanındaki güvenliği ile birlikte Kandil’de bulunan Rejîkerê köyünde bulunan çiftliğine gidiyor ve burada PKK’li silahlı güçler tarafından kaçırılıyor.

Basnews’in ulaştığı bilgilere göre, YNK’den hiç bir yetkili şu ana kadar bu yetkililerinin kaçırılmasına ilişkin bir açıklamada bulunmadı.

Siyasi gözlemciler YNK’nin PKK’nin yapacaklarından korktukları için bir şey söyleyemediklerini ifade ediyorlar.

PKK’nin bu YNK’li yetkiliyi neden kaçırdığına dair şu ana kadar hiç bir bilgi elde edilememekte, Basnews’in ulaştığı bilgilere göre, YNK ile PKK ilişkilerinin özellikle Bafil ile Qubat Talabani’nin Türkiye’yi gizli ziyaret ederek burada MİT yetkilileriyle görüşmelerinden kaynaklı kötü bir aşamaya evrildiği dile getiriliyor.

Diğer Haberler